Για την κυβέρνηση ανοσία της αγέλης σημαίνει μαθητές σε ρόλο πειραματόζωου κι όποιος επιβιώσει

Για την κυβέρνηση  ανοσία της αγέλης σημαίνει μαθητές σε ρόλο πειραματόζωου κι όποιος επιβιώσει

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με τη μετάλλαξη «Ο» να σαρώνει και τις ημερήσιες εισαγωγές περιστατικών Covid στα νοσοκομεία να έχουν εκτοξευθεί σε δέκα μέρες από 340 σε 632, η κυβέρνηση άνοιξε χθες τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν.

Εδώ στα νησιά μας ανακοινώθηκε χθες ότι ήδη νοσούν 45 παιδιά και 25 δάσκαλοι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 68 μαθητές και 12 καθηγητές στην Δευτεροβάθμια.

Συγκεκριμένα επί συνόλου 2.350 μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στο Νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης, χθες  δεν προσήλθαν στις τάξεις 300 μαθητές και μαθήτριες.

Σε όλη την Ευρώπη τα σχολεία ανοίγουν με ειδικά πρωτόκολλα και στις περισσότερες χώρες στο ένα ή δύο κρούσματα το τμήμα θα κλείνει για λίγες μέρες και οι μαθητές θα υποβάλλονται σε δωρεάν συνταγογραφημένα μοριακά τεστ, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της μεταδοτικότητας.

Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση αγνοεί και τη ζοφερή πραγματικότητα και την αγωνία και τους φόβους των γονιών.

Αρνήθηκε να αραιώσει τα τμήματα και συνεχίζει συγχωνεύσεις. Αρνήθηκε τη συνταγογράφηση των μοριακών και rapid test, πριμοδοτώντας το πλιάτσικο των διαγνωστικών κέντρων με το γελοίο πλαφόν των 47 ευρώ.

Αρνήθηκε να αλλάξει το εγκληματικό πρωτόκολλο 50%+1, που το μόνο που διασφαλίζει είναι ακραία διασπορά όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στα σπίτια και σε όλη την κοινότητα.

Αρνήθηκε ακόμα και την πρόβλεψη για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς των μαθητών που θα βρεθούν θετικοί, στέλνοντάς τους επί της ουσίας για να διασπείρουν τον ιό στους χώρους εργασίας τους.

Με λίγα λόγια, αρνήθηκε μία προς μία όλες τις προτάσεις και των επιστημόνων, του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της αντιπολίτευσης και αρκέστηκε στο νέο φιάσκο με τα self test, για τα οποία χιλιάδες οικογένειες στήνονται από το πρωί στις ουρές έξω από τα σχολεία εξαιτίας των ελλείψεων και της ανύπαρκτης προετοιμασίας.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ένα πράγμα: Ότι μετά από δύο χρόνια τραγικής διαχείρισης και παταγώδους αποτυχίας, με τη χώρα να καταρρίπτει κάθε αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους, επιλέγει την ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει εδώ και καιρό δέκα προτάσεις, για το ασφαλές άνοιγμα και  την ομαλή λειτουργία των σχολείων:

 1. Επικαιροποίηση των  υγειονομικών πρωτοκόλλων για το άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων.

 2. Μέτρα για την επιτάχυνση του καθολικού εμβολιασμού όλων των παιδιών σχολικής ηλικίας.

3. Κατάργηση της ρύθμισης   “50%+1” για τη διακοπή λειτουργίας σχολικού τμήματος. Διακοπή της λειτουργίας  ενός τμήματος στο πρώτο κρούσμα για χρονικό διάστημα  που θα καθορίσει η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ και  υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων, αφού πρώτα όλοι οι μαθητές  υποβληθούν σε δωρεάν μοριακό τεστ ώστε να “σπάσει” η αλυσίδα της μεταδοτικότητας.

 4. Αραίωση των μαθητικών τμημάτων στα σχολικά τμήματα με πάνω  από 24 παιδιά (200.000 μαθητές). Πρόσληψη των επιπλέον αναπληρωτών που θα απαιτηθούν.

5. Κατάργηση των συγχωνεύσεων που οδηγούν σε τμήματα ακόμη και 28-29  παιδιών. Μέτρα  για τον τακτικό αερισμό των αιθουσών.

6. Συνταγογράφηση των μοριακών τεστ (όταν κρίνονται ιατρικώς απαραίτητα) σε όλο τον πληθυσμό και παρουσία μονάδων του  ΕΟΔΥ στα σχολικά συγκροτήματα για διενέργεια αξιόπιστων τεστ.

7.  Άδεια ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα που θα την αιτηθούν.

8. Προμήθεια από τους Δήμους και χορήγηση δωρεάν των ειδικών μασκών για την προστασία από την “Ο” σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

9. Κατάργηση για εφέτος της ΕΒΕ, της Τράπεζας Θεμάτων και του πρόσθετου εξεταστικού φόρτου. Επικέντρωση στη διδασκαλία και την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών.

10. Εξασφάλιση  ασφαλούς και κατάλληλης δημόσιας υποδομής  για την  -απευκταία- πιθανότητα να μεταπέσει ξανά  στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση το εκπαιδευτικό σύστημα. Απαλλαγή από το σύστημα Cisco μετά  το σκάνδαλο με τη  διαρροή προσωπικών δεδομένων  και την  καταδικαστική απόφαση – κόλαφο για το Υπουργείο Παιδείας εκ μέρους της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Αργοστόλι 11 Ιανουαρίου 2022

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11/1/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA