Θεοδωρικάκος: «Ενισχύεται η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας και των Πανεπιστημίων στον τομέα της ασφάλειας»

•           Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον πρύτανη του ΑΠΘ

•           Στις 17 Ιανουαρίου ξεκινά η εκπαίδευση των 400 ατόμων που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαο Παπαϊωάννου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε  ότι  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν στενή συνεργασία με όλα τα Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, της χώρας. «Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πράξαμε το αυτονόητο  δίνοντας  τέλος σε μια κατάσταση 34 χρόνων που δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου.  Είναι απόλυτη προτεραιότητα για το 2022 η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών, ώστε τα Πανεπιστήμια να είναι λειτουργικοί χώροι μόρφωσης και ελευθερίας. Στο σύνολο της, η Ελληνική Αστυνομία είναι στη διάθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας συνεχώς,  συμβάλλοντας στην υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Και αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν  τις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, όπου αυτό κριθεί σκόπιμο» επεσήμανε ο Υπουργός και ανακοίνωσε ότι στις 17 Ιανουαρίου ξεκινά η τετράμηνη εκπαίδευση των 400 ατόμων που έχουν προσληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία για να στελεχώσουν τις ΟΠΠΙ.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ στη δήλωσή του αναφέρθηκε στη λήξη της πολυετούς κατάληψης χώρου του Πανεπιστημίου. «Στο χώρο που επί 34 χρόνια ήταν δεσμευμένος, θα δημιουργηθεί μια μεγάλη βιβλιοθήκη στη σχολή θετικών επιστημών η οποία θα δοθεί στους φοιτητές, στους ερευνητές»  τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου και συμπλήρωσε: «Συζήτησα με τον Υπουργό την ενίσχυση της συνεργασίας μας, η οποία εδράζεται στη λογική της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, της ελεύθερης συζήτησης μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου γνωρίζοντας ότι η βία και η οποιαδήποτε πράξη που σχετίζεται με φθορά δημόσιας περιουσίας είναι κάτι που δεν είναι επιτρεπτό».     

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5/1/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA