Το ΕΕΔΕΓΕ και το ΕΒΕΑ ενισχύουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Τώρα, η γυναικεία επιχειρηματικότητα μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια!

Να αλλάξει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τις νέες επιχειρήσεις, επιδιώκει το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών σε συνεργασία με τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του Ε.Β.Ε.Α.

Ενώ η γυναικεία επιχειρηματικότητα κερδίζει συνεχώς έδαφος, με τις γυναίκες να διαπρέπουν, να καινοτομούν και να οδηγούν με αποτελεσματικότητα ολοένα και περισσότερες εταιρείες, ακόμη και στο γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον που διαμορφώνει η πανδημία, είναι κοινός τόπος ότι πρέπει να γίνουν μεγαλύτερα βήματα για να διευκολυνθεί η είσοδος των γυναικών στον επιχειρηματικό στίβο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το ΕΕΔΕΓΕ σε συνεργασία με τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του ΕΒΕΑ αναλαμβάνει μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Οι δύο φορείς προσκαλούν γυναικείες startups από όλη την Ελλάδα να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα φιλοξενίας της Θερμοκοιτίδας. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, σε τομείς που σχετίζονται αφενός με τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία και αφετέρου με παραδοσιακούς κλάδους δραστηριοτήτων που παρουσιάζουν δυναμική ανάπτυξη και εξωστρέφεια και διαθέτουν χώρο για νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα.

Η ενεργή και δραστήρια σε θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας κ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την ενέργεια αυτή, που αφορά όλες τις γυναίκες που θέλουν να εισέλθουν στον επιχειρηματικό στίβο, αλλά δεν έχουν την κατάλληλη στήριξη. Η κ. Εφραίμογλου διατελεί Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ από τον Απρίλιο του 2019, ενώ πρόσφατα εξελέγη στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου του ΕΒΕΑ και έχει θέσει ως προσωπικό στόχο να δώσει τα απαιτούμενα κίνητρα, εφόδια και εργαλεία, στις γυναίκες που διστάζουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Το ΕΕΔΕΓΕ είναι ο κεντρικός φορέας που ασχολείται με τα προβλήματα και τις ανάγκες των Ελληνίδων γυναικών επιχειρηματιών, ενώ η πρωτοβουλία ένταξης γυναικείων startups στη θερμοκοιτίδα, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη στήριξη του ΕΒΕΑ.

Η Θερμοκοιτίδα παρέχει στις νεοφυείς επιχειρήσεις μια σειρά υπηρεσιών ζωτικής σημασίας, όλα όσα χρειάζονται για να οργανωθούν, να λειτουργήσουν και να αναπτυχθούν. Όπως τονίζει η κ. Εφραίμογλου, μέσα στη Θερμοκοιτίδα, οι νέες Ελληνίδες επιχειρηματίες δεν θα έχουν απλά πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας κατάρτιση, υπηρεσίες και ευκαιρίες mentoring, αλλά θα μπορούν να στεγάσουν και την επιχείρησή τους για ένα χρονικό διάστημα, κατά το πιο κρίσιμο σημείο της δημιουργίας και της «απογείωσής» της.

Επιτέλους, οι γυναίκες που έχουν μία καλή επιχειρηματική ιδέα θα έχουν έναν πραγματικό σύμμαχο, έναν συνεργάτη που θα τις βοηθήσει να βάλουν σωστά θεμέλια για το μέλλον. Πιο αναλυτικά, η Θερμοκοιτίδα παρέχει πολύτιμη φιλοξενία σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας, επαγγελματικό χώρο και εξοπλισμό. Προσφέρει, επίσης, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για ένα ευρύ φάσμα πεδίων απαραίτητων για την σύγχρονη επιχειρηματικότητα, όπως ανάλυση αγοράς, νομικά, λογιστικά, φορολογικά θέματα, δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου κ.α., από έμπειρους και καταρτισμένους συμβούλους και στελέχη της αγοράς.

Οι γυναίκες startuppers θα έχουν την ευκαιρία εκπαίδευσης/κατάρτισης, μέσω προγραμμάτων που σχεδιάστηκαν από το ALBA Graduate Business School και θα υλοποιηθούν από το AHEAD-Alba Hub for Entrepreneurship and Development. Παράλληλα, υλοποιούνται ενέργειες δικτύωσης των επιχειρηματικών ομάδων μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με άλλα μέλη της Θερμοκοιτίδας και με ολόκληρο το εκτεταμένο δίκτυο των συνεργατών.

Μία από τις πιο κρίσιμες παροχές της Θερμοκοιτίδας είναι η υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων για την πρόσβασή τους σε επενδυτικά κεφάλαια καθώς και η αξιολόγηση της πορείας τους και η καθοδήγηση για την πραγματοποίηση βελτιωτικών κινήσεων, με γνώμονα τη αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους και την απρόσκοπτη επίτευξη των στόχων τους.

Η κ. Εφραίμογλου προτρέπει όλες τις γυναίκες που θέλουν να εισέλθουν στον επιχειρηματικό στίβο να ενημερωθούν για τη στήριξη που η Θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ μπορεί να τους προσφέρει και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Σημειώνεται ότι η συνεργασία μεταξύ ΕΒΕΑ και ΕΕΔΕΓΕ για την ένταξη καινοτόμων γυναικείων επιχειρήσεων στη Θερμοκοιτίδα Θ.Ε.Α. είναι μια μόνο από τις πολλές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τον τελευταίο χρόνο και γενικά κατά την περίοδο της πανδημίας το ΕΕΔΕΓΕ, με σκοπό την προώθηση και ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

www.iefimerida

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 3/1/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA