H Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης στην έκθεση Τουρισμού FILOXENIA

Τα Δ.Σ της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης εκπροσωπήθηκε στην έκθεση Τουρισμού FILOXENIA που έγινε στην Θεσσαλονίκη 12 με 14 Νοέμβριου 2021, από τον Πρόεδρο Δημήτρη Ατσάρο και την Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Ελένη Λουκέρη.

Στα αποτελέσματα της Έκθεσης να τονίσουμε τα πολύ θετικά μηνύματα ,κυρίως από την Βαλκανική αγορά, στο να επισκεφθούν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη καθώς και το έντονο ενδιαφέρον τους για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό.

Στο περιθώριο της Έκθεσης έγινε το Δ.Σ των Προέδρων των Ομοσπονδιών της ΣΕΤΚΕ όπου η Ομοσπονδία μας έθεσε τα παρακάτω θέματα.

1.         Μειωμένο ΕΝΦΙΑ .

2.         Πισίνες νέα Νομοθεσία – Ναυαγοσώστες.

3.         Τηλεοπτικά και Πνευματικά Δικαιώματα.

4.         Προγράμματα ΕΣΠΑ για υφιστάμενες επιχειρήσεις.

5.         Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας Πιστοποίησης – Κατηγοριοποίησης και διασύνδεσή της με τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

6.         Παράταση αποπληρωμής μη επιστρεπτέας προκαταβολής για 6 μήνες.

7.         Διασύνδεση Κάρτας Μέλους ΣΕΤΚΕ με εταιρείες πανελλαδικής εμβέλειας για παροχή περισσότερων προνομίων στα Οικονομικά Τακτοποιημένα Μέλη.

8.         Πρόγραμμα Τουρισμός για όλους – άμεση επίλυση της αποπληρωμής μη ληξιπρόθεσμων οφειλών για την έκδοση Φορολογικής Ενημερότητας.

Για όλα τα παραπάνω θέματα , θα γίνουν αιτήματα και συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία με το Δ.Σ της ΣΕΤΚΕ και θα ενημερώνουμε τα Μέλη μας για τις όποιες εξελίξεις.

Επίσης στο προσεχές διάστημα θα γίνει εκτενής αναφορά στα Προγράμματα του Τουρισμού Εμπειρίας  της ΣΕΤΚΕ στο νέο Brand Name με την ονομασία SMOTEL που προωθεί η Συνομοσπονδία καθώς και στο Καλάθι Πρωινού και στους τρόπους και τις προϋποθέσεις που οι επιχειρήσεις μας θα μπορούν να πιστοποιηθούν.

Συναδελφικά,

Για το Δ.Σ

ο Πρόεδρος                     ο Γεν. Γραμ.

Ατσάρος Δημήτρης           Μουρελάτος Σπύρος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/11/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA