3η Νοεμβρίου: Ημέρα μνήμης και τιμής στον μεγάλο Επτανήσιο ποιητή της Ελευθερίας, Ανδρέα Κάλβο

Επαφές της Περιφερειάρχη στην Γενεύη για εκδήλωση αναφοράς στον Α. Κάλβο

Η φετινή επέτειος του θανάτου του Ανδρέα Κάλβου, 2021 το επετειακό έτος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση έχει μεγάλη σημασία για την χώρα μας και ιδιαίτερα για τα Ιόνια Νησιά.

Ο Ανδρέας Κάλβος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ζάκυνθο, έζησε και εδίδαξε στην Κέρκυρα, στην Ιταλία, στην Γενεύη, στο Παρίσι και στην Αγγλία όπου απεβίωσε.

Τα οστά του βρίσκονται στην Ζάκυνθο, στο Μαυσωλείο του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.

Το πάθος του για την πατρίδα και την ελευθερία, όπως εκφράζεται στις Ωδές του αποτελούν “μνημεία ποίησης και εθνικών ιδεωδών”.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα -Τσαγκαροπουλου στο πλαίσιο συμμετοχής της σε εκδήλωση τιμής για τον Ιωάννη Καποδίστρια στην Γενεύη, επισκέφθηκε, συνοδευόμενη από τον Γενικό Πρόξενο κ. Αλέξανδρο Γεννηματά, την εκεί ιστορική Αναγνωστική Εταιρεία (Societe de Lecture) της οποίας υπήρξε μέλος ο Ανδρέας Κάλβος και όπου φυλάσσεται το έργο της ποιητικής συλλογής “ΛΥΡΑ” που προσέφερε με προσωπική του αφιέρωση.

Συζήτησε με τον αρμόδιο Διευθυντή την δυνατότητα εκδήλωσης με θέμα τον Ανδρέα Κάλβο, την ποίησή του, την διαδρομή του στην Ευρώπη των Επαναστάσεων και την βαθειά φιλοπατρία του για την υποδουλωμένη και επαναστατημένη Ελλάδα, όπως και για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ζάκυνθο.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 3/11/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA