Για τη Φώφη Γεννηματά

Ψήφισμα στον Δήμο Αργοστολίου για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου και το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου  σε έκτακτη δια Περιφοράς Συνεδρίαση σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 με αφορμή την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισαν την έκδοση του παρακάτω Ψηφίσματος

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και Πολιτικός που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή του τόπου μας, αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου που με Δύναμη Ψυχής , Αξιοπρέπεια και Θάρρος έδωσε τη μάχη ενάντια στον Καρκίνο.

Λύγισε αλλά ΔΕΝ έχασε.

Εκφράζουμε τα θερμά μας Συλλυπητήρια στην οικογένειά της , στα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ       

Βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης: Μήνυμα για την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά

Η άδικη και πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά μας έχει συγκλονίσει.

Τόσο η δύναμη, η αξιοπρέπεια και το θάρρος με το οποίο αγωνίστηκε για τη ζωή της όσο και η αταλάντευτη πίστη της στη δύναμη της Δημοκρατίας κατά τη παρουσία της στη πολιτική ζωή της πατρίδας μας είναι η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους δικούς της ανθρώπους και τους συνοδοιπόρους της στο Κίνημα Αλλαγής.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Δήμος Ληξουρίου

Μια δυναμική γυναίκα – μητέρα και πολιτικός  έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Η Φώφη Γενηματά που ξεχώρισε για το ήθος , την αξιοπρέπεια και τη δύναμη ψυχής που κατέθεσε στη σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο δεν είναι πια κοντά μας.

Το ενδιαφέρον της για τα προβλήματα του τόπου μας , μέχρι και λίγο καιρό πριν φύγει από το ζωή ήταν έντονο και είχε επικοινωνήσει μαζί μας για να ενημερωθεί.

Ο σοβαρός και μεστός πολιτικός της λόγος θα λείψει από τη χώρα μας.

Στην οικογένεια και τους οικείους της θερμά συλλυπητήρια.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Τιμή στους αγώνες και τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά»

            Συλλυπητήριο μήνυμα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για τον θάνατο της Προέδρου του «Κινήματος Αλλαγής», Φώφης Γεννηματά

 «Με οδύνη μάς πλημμύρισε η είδηση ότι η Φώφη Γεννηματά έχασε τη μάχη με τη βαριά αρρώστια που τη βασάνιζε και έφυγε από τη ζωή και την πολιτική δράση.

Συμμετέχω ολόψυχα στον πόνο της οικογένειάς της και στον πόνο της πολιτικής οικογένειας του «Κινήματος Αλλαγής».

Η Φώφη Γεννηματά, με τεράστια ψυχική και φυσική δύναμη, έδωσε μάχες σε όλες τις κρίσιμες περιόδους της πρόσφατης πολιτικής ζωής, με αρχές και ήθος, φέροντας μάλιστα το ιδιαίτερο βάρος της μητέρας και συζύγου και το βαρύ φορτίο του παράλληλου αγώνα για τη ζωή της.

Θα μείνει ένα φωτεινό παράδειγμα μ’ εμβληματική σημασία για τις γυναίκες, για την πολιτική και την κοινωνία.

Παρούσα πάντα στις δράσεις και τα κινήματα, για μια κοινωνία με υγιείς και ευημερούντες πολίτες, έχουμε πολλές φορές συναντηθεί και συνεργαστεί.

Με βαθιά συγκίνηση και τιμή αποχαιρετώ τη Φώφη Γεννηματά. Αιωνία της η μνήμη».

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Με θλίψη αποχαιρετούμε τη Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά.

Τη πολιτικό που αγωνίστηκε όσο λίγοι για την ενότητα της παράταξης μας. Που μέχρι τη τελευταία στιγμή, ακόμη και μέσα από το νοσοκομείο ήταν στη πρώτη γραμμή, που πίστεψε στη νέα γενιά, που το προσωπικό και ιδεολογικό της αποτύπωμα δε θα ξεθωριάσει ποτέ.

Η αξιοπρέπειά της και η μαχητικότητά της θα αποτελούν για όλους μας πυξίδα για να συνεχίσουμε στο δικό της δρόμο τη προσπάθεια για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για τη Πατρίδα μας.

Είναι μία δύσκολη στιγμή για όσους έζησαν μαζί της, περπάτησαν μαζί της, την ακολούθησαν στο πολιτικό στίβο αλλά και για όλους τους Έλληνες που αναγνώρισαν το σθένος της στη μάχη με την επάρατο νόσο και την ειλικρινή της αγωνία για την υπεράσπιση των κοινωνικών κεκτημένων.

Πολιτικοί και άνθρωποι με το ήθος και την ιδεολογική συνέπεια της Φώφης Γεννηματά σπανίζουν. Το επόμενο διάστημα θα γίνει αντιληπτή η βαριά πολιτική κληρονομιά που αφήνει σε όλους μας.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε. Οι αξίες που μας δίδαξες και το χαμόγελό σου θα μας συντροφεύουν για πάντα!

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ για την ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη θλίψη και πόνο   τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, που έδωσε   για χρόνια  μια άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Μία από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες του τόπου μας, άνθρωπος αξιοπρεπής, με ήθος κι  ευγενικός ακόμα κι όταν εξέφραζε την διαφωνία της, πάλεψε με θάρρος για την ζωή και τις ιδέες της.

Πραγματική αγωνίστρια δεν λιποψύχησε και δεν εγκατέλειψε ποτέ  τον πολιτικό στίβο, στον οποίο αφιερώθηκε από νωρίς, σηκώνοντας στους ώμους της την βαριά κληρονομιά του ονόματος της.

Η Φώφη Γεννηματά φεύγοντας μόλις στα 57 της χρόνια αφήνει πίσω της το δικό της προσωπικό στίγμα στην πολιτική ζωή της χώρας μας, την οποία υπηρέτησε με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια μέχρι το τέλος.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και σε ένδειξη πένθους ο ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει πανελλαδικά όλες τις πολιτικές εκδηλώσεις για τις επόμενες ημέρες.

Αργοστόλι 26 Οκτωβρίου 2021

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25, 26/10/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA