Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων και Corfu Butterfly Conservation

Την Παρασκευή  22-10-2021, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Πέτρου Αγγελόπουλου και του Dr. Dan Danahar, ιδρυτή του προγράμματος Corfu Butterfly Conservation.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα όπως η προστασία των 75 εξαιρετικών ειδών πεταλούδας που εντοπίζονται στην  Κέρκυρα , η άμεση σύνδεσή τους με τη διατήρηση της ζωικής αλυσίδας και την παρακαταθήκη της άγριας φύσης του τόπου μας, η επιτακτική ανάγκη προστασίας της βιοποικιλότητας  στο νησί μας και του περιβάλλοντος γενικότερα, καθώς και η προοπτική ανάπτυξης και προώθησης οικοτουρισμού.   

Στο πλαίσιο μιας επικείμενης συνεργασίας συζητήθηκαν επίσης, οι πιθανοί τρόποι διάχυσης των πληροφοριών αυτών στους μαθητές και  τους εκπαιδευτικούς του νησιού μας αρχικά, αλλά και η ευαισθητοποίηση και εμπλοκή του μαθητικού συνόλου, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που αφορούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και  ειδών ζώων και εντόμων υπό εξαφάνιση.

Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι επιτευχθεί η ευαισθητοποίηση ως προς της αξιοθαύμαστη φυσική κληρονομιά της Κέρκυρας και η ενθάρρυνση συμμετοχής στην Έρευνα για την Πεταλούδα της Κέρκυρας, ένα πρόγραμμα Επιστήμης των Πολιτών, το οποίο οργανώνεται από το Corfu Butterfly Conservation.

Λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν προς τα τέλη Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων και με δελτία τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23/10/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA