Βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης: 1.500.000 € από το ΥΠΕΣ για τον Δήμο Ληξουρίου για εφαρμογή ευφυών συστημάτων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών ΚΑΙ 516.630 € για τον Δήμο Σάμης από το ΥΠΕΣ για την επισκευή των Σχολικών Μονάδων

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο:

«Εφαρμογή ευφυών συστημάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των Φυσικών Καταστροφών» για το Δήμο Ληξουρίου, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Καθώς τα νησιά μας και ιδιαίτερα η χερσόνησος της Παλικής βρίσκονται συχνά αντιμέτωπα με φυσικές καταστροφές, το έργο αποτελεί σημαντικό βήμα για την προετοιμασία της τοπικής μας κοινωνίας στους τομείς της Πολιτικής Προστασίας και της Δημόσιας Υγείας, με αξιοποίηση νέων τεχνολογικών εφαρμογών.

Ευχαριστώ τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πέτσα και το Υπουργείο Εσωτερικών. Συνεχίζεται η προσπάθεια αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και για τους 4 δήμους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

____________________________

516.630 ευρώ για το Δήμο Σάμης από το ΥΠΕΣ για την επισκευή των Σχολικών Μονάδων

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο:

«Συντήρηση και Επισκευή σχολικών μονάδων και αύλειων χώρων του Δήμου Σάμης», προϋπολογισμού 516.630,44 ευρώ.

Μετά την υποβολή πρότασης από το Δήμο Σάμης στα πλαίσια της πρόσκλησης ΑΤ10 του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στον άξονα προτεραιότητας «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ», εγκρίθηκε η σχετική χρηματοδότηση.

Πρόκειται για παρέμβαση που αφορά στην ασφάλεια και στην εξασφάλιση καλύτερων υπηρεσιών για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σάμης. Μετά την καταπόνηση των υποδομών από τις φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών, το έργο αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τα σχολεία του Δήμου Σάμης.

Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη βρισκόμαστε πλέον σε μια πολύ καλή θέση ώστε να ενταχθούν και νέα έργα που θα αξιοποιούν σχεδόν το σύνολο των διαθέσιμων πόρων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στο Αργοστόλι, το Ληξούρι, τη Σάμη και την Ιθάκη.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23/10/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA