11 εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της διαΝΕΟσις μέσα στον Οκτώβριο

Τον μήνα που διανύουμε η διαΝΕΟσις στηρίζει και συμμετέχει σε μια σειρά από εκδηλώσεις άλλων φορέων και οργανισμών.

Συγκεντρώσαμε εδώ τις πιο σημαντικές που πρόκειται να γίνουν, και όσες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

**********

Επικείμενες Εκδηλώσεις

Aύριο, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, η διαΝΕΟσις συμμετέχει ως Στρατηγικός Χορηγός στην 1η Διάσκεψη The Greeks Are Back στο Grand Hyatt Athens, στην οποία 50 Έλληνες, ανώτερα στελέχη σε 40 μεγάλες διεθνείς εταιρείες από 12 χώρες του κόσμου, θα συναντηθούν, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Επικεφαλής Ερευνών της διαΝΕΟσις Δρ. Φαίη Μακαντάση θα παρουσιάσει έρευνες της διαΝΕΟσις, ενώ ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος θα συντονίσει τις εργασίες του συνεδρίου.

Ακόμα, η διαΝΕΟσις συμμετέχει με δύο ομιλητές στο Olympia Forum II, που θα πραγματοποιηθεί 20-23 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, και στην Αρχαία Ολυμπία. Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 16:50, ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις κ. Διονύσης Νικολάου θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα τον Σύγχρονο Πρωτογενή Τομέα, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Επίσης, ο Γιώργος Γαλανός, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 17:00 στο Ζάππειο, θα μιλήσει για τη νέα συνεργασία μεταξύ της ΚΕΔΕ, του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πανεπιστημίου Πειραιά και της διαΝΕΟσις για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο: “Οδικός Χάρτης για μια δομική διοικητική μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα”. Η έρευνα, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη διαΝΕΟσις, προγραμματίζεται να δημοσιευτεί το 2022.

Εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν

Ο Κωνσταντίνος Καρτάλης παρουσίασε ως επιστημονικός υπεύθυνος τα βασικά σημεία της νέας έρευνας της διαΝΕΟσις για την κλιματική αλλαγή, στο συνέδριο The Fifth Sustainability Summit.

Το τελευταίο διάστημα, η διαΝΕΟσις συμμετείχε ως Contributor σε δύο συνέδρια που διοργάνωσε ο Economist στην Αθήνα. Στο πρώτο, με τίτλο “The Fifth Sustainability Summit” που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στο Divani Apollon Palace & Thalasso, ο Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής ΕΚΠΑ, συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα “Το μέλλον που θέλει η Ευρώπη: Μία πράσινη και ψηφιακή, βασισμένη στην εργασία και συμπεριληπτική ανάκαμψη από την πανδημία Covid-19”, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε ως επιστημονικός υπεύθυνος τα βασικά σημεία της νέας έρευνας της διαΝΕΟσις για την κλιματική αλλαγή. Δείτε το βίντεο της παρουσίασής του εδώ.

Το δεύτερο συνέδριο με θέμα “Demographic Challenges and Gender Equality Policies” πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Οκτωβρίου στο Athenaeum InterContinental. Εκεί, ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος έλαβε μέρος στη συζήτηση με θέμα τις πολιτικές για την έμφυλη ισότητα σε μια γρήγορα μεταβαλλόμενη κοινωνία. Μίλησε για τις προκλήσεις του δημογραφικού ζητήματος και τις πολιτικές ισότητας στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο της συζήτησης στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών.

Ποιο είναι το διακύβευμα, ποια τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για τη προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής, και ποια τα επόμενα βήματα; Στο πλαίσιο του συνεδρίου «Η Ελλάδα Μετά V» που διοργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών στις 11-12 Οκτωβρίου 2021 με κεντρικό θέμα το ερώτημα «Από την κρίση στην κανονικότητα ή η κρίση ως κανονικότητα;», πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Κλιματική αλλαγή: Οι συνέπειες στο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας» μεταξύ του Κωνσταντίνου Καρτάλη, Καθηγητή, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μέλος του Οργάνου των Ηνωμένων Εθνών για την Εφαρμογή της Σύμβασης για το Κλίμα και του Θοδωρή Γεωργακόπουλου, Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις. Δείτε το βίντεο της συζήτησης εδώ.

Η ομιλία του Γιώργου Γαλανού στο Ετήσιο Τακτικό Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Τακτικό Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο ο Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Γιώργος Γαλανός μίλησε για τη συνεργασία μεταξύ της ΚΕΔΕ, του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πανεπιστημίου Πειραιά και της διαΝΕΟσις για την εκπόνηση μελέτης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα. Δείτε το βίντεο της ομιλίας του εδώ.  

Επίσης, την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του συνεδρίου της Καθημερινής με τίτλο “1st Athens ESG & Climate Crisis Summit”, οι Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Περιεχομένου διαΝΕΟσις και Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής ΕΚΠΑ, παρουσίασαν τη νέα μελέτη της διαΝΕΟσις για την κλιματική αλλαγή. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκαν οι επιπτώσεις στον τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή και τη ζωή στις πόλεις στις αμέσως επόμενες δεκαετίες.

Για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας στη μετά COVID-19 εποχή μίλησε η Επικεφαλής Ερευνών της διαΝΕΟσις Δρ. Φαίη Μακαντάση στο συνέδριο που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης – Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου για τις επιπτώσεις τις πανδημίας στην ελληνική κοινωνία στις 16 Οκτωβρίου. Μπορείτε να δείτε το βίντεο της εισήγησής της εδώ.

Στο συνέδριο «Γυναίκες στην Ελλάδα: από την Επανάσταση έως πέρα από το 2021» που διοργάνωσαν το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και το Women On Top, συμμετείχε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος ως συντονιστής σε μια συζήτηση για τη συμβολή της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση της έμφυλης προκατάληψης.

Ανάμεσα στους συνομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου της Κλημεντίνης Διακομανώλη, “Fake news: Τι κάνει η Ευρώπη; Στον απόηχο των Ευρωεκλογών” από τον IANOS και τις εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας στις 13 Οκτωβρίου, ήταν ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος. Το βιβλίο γράφτηκε με στόχο την υπεύθυνη, αντικειμενική και απαλλαγμένη από κακόβουλες επιθέσεις ενημέρωση.

Στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το “Syniparxis Forum 2021”, το οποίο αποτελεί το πρώτο Forum του οργανισμού Portal of Sustainable Development, με στόχο τη δημιουργία μιας στοχευμένης συζήτησης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη σύγχρονη και μελλοντική Ελλάδα. Ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος συντόνισε τη συζήτηση με θέμα “Δημογραφικό πρόβλημα και σύγχρονες λύσεις”.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/10/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA