Ψευδεπίγραφη η αξιολόγηση | Είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών (ΟΜ) Αργοστολίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Το περασμένο διάστημα γίναμε όλοι μάρτυρες μιας μεγάλης πλειοψηφικής αντίστασης του εκπαιδευτικού κόσμου ενάντια στην ψευδεπίγραφη «αξιολόγηση» των Κεραμέως-Μητσοτάκη. Παρά τον εκφοβισμό μέσω των δικαστικών αποφάσεων, παρά το φόβο των αναπληρωτών για μη επαναπρόσληψή τους την επόμενη χρονιά σε περίπτωση που συμμετείχαν στην απεργία και παρά το φόβο των νεοδιόριστων ως «δόκιμοι» για την απώλεια της μόνιμης θέσης τους, η εκπαιδευτική κοινότητα συσπειρώθηκε απέναντι στο άδικο και το παράλογο και έδωσε βροντερό παρόν στις κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα.

Σα να μην έφταναν όμως οι παραπάνω εκφοβισμοί, διενεργήθηκε και ανερυθρίαστη προπαγάνδα ενάντια στους συνδικαλιστές, οι οποίοι ως φαίνεται είναι υπεύθυνοι ακόμη και για το προπατορικό αμάρτημα(!), ενώ επιχειρήθηκε μία ουτοπική «αγιογραφία» της τωρινής ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ως μοναδικού υπέρμαχου «τομών» και «μεταρρυθμίσεων». Το πολύπαθο δημόσιο σχολείο όμως, με τις ελλείψεις και τα ελαττώματά του, το κρατάνε όρθιο οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν στα πεζοδρόμια και που κηρύχτηκαν «παράνομοι και καταχρηστικοί», και όχι οι πολιτικοί προϊστάμενοι που στογγυλοκάθονται στα πορφυρά έδρανα της Βουλής χωρίς να έχουν ποτέ διδάξει για ούτε μία ώρα στην έδρα…

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργοστολίου μετά από Ολομέλεια που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες και αφού έλαβε γνώση απ’ τα μέλη εκπαιδευτικούς που διαθέτει, διακοινώνει τη στήριξή της στον εκπαιδευτικό κόσμο και στις κινητοποιήσεις του.

Επειδή διαπιστώνεται ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης ως προς το  περιεχόμενο του σχετικού νομοθετήματος, θα προσπαθήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο να επικοινωνήσουμε τις επίμαχες διατάξεις στην τοπική κοινωνία και ειδικά στους γονείς της μαθητικής κοινότητας.

Τέλος, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μία ανοικτή εκδήλωση διαλόγου και ενημέρωσης με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ενέργειας & Διευθυντή Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ενέργεια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και τ. Πρόεδρο της Νομικής Επιτροπής EUROGAS στις Βρυξέλλες,  κ. Νίκο Φαραντούρη, καθώς και με ενεργές παρεμβάσεις από εκπροσώπους της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας και τους Συλλόγους Γονεών & Κηδεμόνων. Για την ενημέρωση του τόπου και της ημερομηνίας διεξαγωγής της εκδήλωσης μας θα επανέλθουμε με νέο δελτίο τύπου τις επόμενες μέρες.

Τα σχολεία μας έχουν ανάγκη από περισσότερη Δημοκρατία και λιγότερο αυταρχισμό. Τα σχολεία μας χρειάζονται γενναία οικονομική στήριξη και όχι εθελοντές χορηγούς. Τα σχολεία μας χρειάζονται συλλογική αξιολόγηση σε επίπεδο σχολικής μονάδας με γνώμονα το καλό του εκπαιδευτικού έργου, και όχι αξιολόγηση με προσανατολισμό στα ιδιωτικά συμφέροντα και την πελατεία των κολλεγίων. Τα σχολεία μας είναι ανάγκη να υπηρετούν τις πανανθρώπινες αξίες της ισότητας, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης και όχι τις συνεχείς και αλλεπάλληλες εξετάσεις.

Γι’ αυτά τα ιδανικά είμαστε δίπλα στον εκπαιδευτικό κόσμο και στηρίζουμε τις όποιες αποφάσεις του για νέες κινητοποιήσεις. Με όλες μας τις δυνάμεις θα βρεθούμε στο πλευρό των Δασκάλων μας στο δρόμο, στα συλλογικά όργανα και στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

Ο Γραμματέας της ΟΜ Αργοστολίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.

Γιάννης Βαρούχας

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/10/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA