Να συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΑ και ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ το Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα: «Αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες και λήψη μέτρων για να μην επαναληφθούν»

Κε Πρόεδρε,

Για μια ακόμα χρονιά, πριν αρχίσει ο χειμώνας, επαναλήφθηκαν στα νησιά μας οι καταστροφές, τα σοβαρά προβλήματα, ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, αυτήν τη φορά με ιδιαίτερη ένταση στην Κέρκυρα και την Ιθάκη, εξαιτίας της έλλειψης έργων και σχεδιασμού αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων.

Δυστυχώς, στην πρόσκληση για την επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 22&23/10/2021, δεν εντάσσεται από την Περιφερειακή Αρχή(ΝΔ-ΚΙΝΑΛ), ως θέμα, η συζήτηση της κατάστασης μετά τις πρόσφατες πλημμύρες από τα φαινόμενα “ΑΘΗΝΑ” και “ΜΠΑΛΛΟΣ”. Ζήτημα που θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μας, να είναι η πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του λαού.

Δεν υπάρχει επίσης καμία δικαιολογία, για την σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την μορφή της τηλεδιάσκεψης παρά μόνο το ότι ως Περιφερειακή Αρχή υποτιμάτε και φοβάστε το λαό.

Προκειμένου να προλάβουμε επόμενα προβλήματα, που πιθανότατα θα είναι σοβαρότερα αυτών που έχουμε ζήσει, λόγω και της μεγάλης φθοράς που έχουν υποστεί οι έτσι κι αλλιώς ανεπαρκείς υφιστάμενες υποδομές και προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών και η αποζημίωση των πληγέντων,

Ζητάμε:

Να συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΑ και ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ το Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα: «Αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες και λήψη μέτρων για να μην επαναληφθούν» και με αιχμή τα αιτήματα:

•           Να αποζημιωθούν στο 100% και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις υποδομές στα νοικοκυριά, στις μικρές επιχειρήσεις στο αγροτικό-κτηνοτροφικό κεφάλαιο.

•           Να αρχίσουν αμέσως όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά στις πόλεις και στα χωριά για να προστατευτούν και να εξασφαλιστούν κάτοικοι και περιουσίες από νέες καταστροφές.

•           Άμεση συντήρηση με όλα τα αναγκαία έργα του Επαρχιακού, Δημοτικού και Αγροτικού Οδικού Δικτύου

                                                                                17/10/2021

                                       Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

                             Ν. Γκισγκίνης  ,Δ. Κεφαληνός , Ε. Κολυβά , Α. Μπαλού , Χ. Χαραλάμπους

Πιστεύοντας ότι χρειάζεται κατεπείγουσα αντιμετώπιση της κατάστασης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπέβαλε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/10/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA