Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών & Πόλεων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην συνάντηση των νησιωτικών Περιφερειών της Μεσογείου

Κ. Καποδίστριας: “Χρηματοδοτήσεις για βελτίωση υποδομών στα Επτάνησα”

Η νησιωτικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ρόλος που θα παίξουν τα νησιά στην εποχή μετά την πανδημία ήταν το κυρίαρχο αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης εργασίας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας της Σαρδηνίας και με τη συμμετοχή της Κορσικής, των Βαλεαρίδων Νήσων, της Κρήτης και των Ιόνιων Νησιών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων.

Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας, σε συνεργασία με την κ. Αλίκη Λούβρου, στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής και τα αποτελέσματα της συνάντησης θα τεθούν στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. 

Ο  κ. Καποδίστριας στην παρέμβασή του έδωσε έμφαση στην ανάγκη ανάπτυξης ενός μοντέλου βιώσιμου τουρισμού στα νησιά της Μεσογείου που θα ικανοποιεί τόσο τις προσδοκίες των επισκεπτών όσο και την φέρουσα ικανότητα των νησιών μας. Τόνισε ότι οι απαιτήσεις των τουριστών για ασφαλείς από υγειονομική άποψη διακοπές, για καθαρά καταλύματα, για παρουσία μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, που σχετίζονται με την πανδημία, πρέπει να γίνει πάγιο χαρακτηριστικό των νησιών μας και να ικανοποιούνται και μετά την πανδημία. Δήλωσε επίσης πολύ ικανοποιημένος από την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι τουρίστες στα Ιόνια νησιά τη φετινή δύσκολη χρονιά και αισιόδοξος για τις χρονιές που έρχονται. 

Για την επίτευξη αυτού του στόχου ζήτησε τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα χρηματοδοτικά της εργαλεία στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Ζήτησε τη χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των υποδομών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τη βελτίωση των υποδομών μεταφορών, ώστε να μειωθεί το κόστος επένδυσης και να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στα νησιά, καθώς και έργων ψηφιακής υποδομής προκειμένου τα νησιά μας να αναβαθμιστούν οι δυνατότητες τηλεργασίας, τηλεκπαίδευσης, και τηλεϊατρικής.

Τέλος, τόνισε τη σημασία των διαπεριφερειακών και διακρατικών συνεργασιών με γνώμονα τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/10/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA