Γιώργος Μεσσάρης: Η νέα «μαρίνα» του Αργοστολίου…

??
https://odusseia.gr/adminor-login

Ποια μαρίνα στο Δράπανο και πράσινα άλογα! Δεν συντρέχει λόγος να ξοδευτούμε.

Το Αργοστόλι διαθέτει φυσικές μαρίνες που προσφέρουν απόλυτη προστασία από τα στοιχεία της φύσης.

Μια από αυτές είναι η Λεωφόρος Γεωργίου Βεργωτή η οποία με ελάχιστα έξοδα μπορεί να συνδεθεί με τη Λεωφόρο Παναγή Βαλλιάνου και στη συνέχεια με την Αντώνη Τρίτση δημιουργώντας την τέλεια μαρίνα.

Για χρόνια τώρα γίνονται καταγγελίες από επιχειρηματίες και κατοίκους για τις πλημμύρες που προκαλούνται με βροχές λίγο ισχυρότερες των συνηθισμένων, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 

Κανείς, όμως, από όλους αυτούς τους… γκρινιάρηδες πολίτες δεν σκέφθηκε πώς η φύση (σε συνδυασμό με την απραγία των αρμοδίων) μπορεί να δώσει αξία στα ακίνητά τους. Παίρνω, λοιπόν, την πρωτοβουλία –γιατί και εγώ θύμα είμαι– να προτείνω αντί τη λήψη μέτρων, όπως το καθάρισμα των φρεατίων και των αγωγών, να τα φράξουν τελείως και σηκώνοντας μουράγια να φτιάξουν, επαναλαμβάνω χωρίς πολλά έξοδα, μια μαρίνα – τη μοναδική στον κόσμο που θα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πλατεία της πόλης!

Βέβαια οι περίοικοι θα πρέπει να αγοράσουν βάρκες. Το έξοδο, όμως, είναι μικρό σε σύγκριση με την αξία που θα πάρουν τα ακίνητά τους. Έτσι και αλλιώς και τώρα, τις περισσότερες μέρες του χειμώνα, αναγκάζονται να ενοικιάζουν πλεούμενα για να πάνε στα σπίτια και τα μαγαζιά τους!

Ας το σκεφθούν οι αρμόδιοι. Είναι μια πρωτοποριακή ιδέα για την οποία δεν θα τους χρεώσω… Η δόξα μου αρκεί.

Γιώργος Μεσσάρης 

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ πρόσφατη άποψη της Λεωφόρου Γεωργίου Βεργωτή. Για να μετατραπεί σε ασφαλή μαρίνα χρειάζονται ελάχιστα έξοδα…

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/10/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA