Ομαλά και με χαμόγελα ξεκίνησαν τα δια ζώσης μαθήματα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ομαλά και με χαμόγελα ξεκίνησαν τα δια ζώσης μαθήματα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, έπειτα από ενάμισι χρόνο εξ αποστάσεως διδασκαλίας λόγω των έκτακτων μέτρων εξαιτίας της πανδημίας. Με τους φοιτητές/φοιτήτριες και τους διδάσκοντες/διδάσκουσες ξανά στις αίθουσες και στα αμφιθέατρα. Μαζί με τους πρωτοετείς, οι δευτεροετείς φοιτητές επίσης βρέθηκαν για πρώτη φορά στον φυσικό χώρο του Πανεπιστημίου. Η πρόσβαση στους χώρους διδασκαλίας επιτρέπεται κατόπιν ελέγχου, σύμφωνα με τα οριζόμενα, στην είσοδο του κτηρίου ή της αίθουσας. Για τις ανάγκες των ελέγχων πρόσθετο προσωπικό φύλαξης έχει ήδη προσληφθεί.

Για την ομαλή και απρόσκοπτη επιστροφή στην δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Πρυτανικό Συμβούλιο έχουν λάβει αποφάσεις, οι οποίες διασφαλίζουν την υγεία όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, την ποιότητα της διδασκαλίας, το υψηλό επίπεδο των σπουδών και την εύρυθμη ακαδημαϊκή καθημερινότητα. Μέτρα έχουν ληφθεί σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου (όπως στις εστίες, τα εστιατόρια, την Βιβλιοθήκη). Επίσης, το Πρυτανικό συμβούλιο έχει καταρτίσει επικαιροποιημένο Πρωτόκολλο Covid. Όλες οι αποφάσεις, μαζί με τις οδηγίες προς τους φοιτητές, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η ενημέρωση είναι διαρκής με στόχο την ομαλή και ασφαλή επιστροφή των φοιτητών στην ακαδημαϊκή ζωή αλλά και την ευαισθητοποίησή τους.

Η σημερινή εικόνα της πρώτης ημέρας διά ζώσης λειτουργίας αποτυπώνει την θέληση των φοιτητών και των διδασκόντων για επιστροφή στις αίθουσες διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Η ίδια θέληση επίσης εκφράζεται στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Σύντομα, εντός του Ιδρύματος θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα, ενώ παράλληλα δρομολογούνται και δράσεις ενημέρωσης από ειδικούς επί των μέτρων διαχείρισης της πανδημίας εντός των Πανεπιστημίων.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/10/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA