Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

Συνελήφθη ημεδαπή για απόπειρα κλοπής στην Κέρκυρα

Συνελήφθη, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, το μεσημέρι του Σαββάτου (09.10.2021), στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, ημεδαπή, για τα αδικήματα της απόπειρας κλοπής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν καταγγελίας, για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία, εντοπίστηκε η ημεδαπή, καθώς λίγη ώρα πριν είχε προσπαθήσει να αφαιρέσει, μαζί με δύο συνεργούς της, οι οποίοι αναζητούνται, διάφορα αντικείμενα από αποθήκη στην Κέρκυρα. 

Επίσης, οι δράστες κατά την αποχώρησή τους από το σημείο, προξένησαν φθορές στο όχημα του ιδιόκτητη της αποθήκης.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

Η ημεδαπή οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Συνελήφθησαν (4) άτομα για το αδίκημα της εκβίασης σε βάρος ημεδαπού, στην Κέρκυρα

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, έπειτα από σχετική καταγγελία για περίπτωση εκβίασης σε βάρος ημεδαπού, είχαν σαν αποτέλεσμα, πρωινές ώρες του Σαββάτου (09.10.2021), στην Κέρκυρα, να συλληφθούν τέσσερα εμπλεκόμενα άτομα στην υπόθεση.

Πρόκειται για 4 ημεδαπούς – 2 άντρες και 2 γυναίκες- οι οποίοι κατηγορούνται για εκβίαση από κοινού και σύμφωνα με την καταγγελία, το χρονικό διάστημα από 27.09.2021 έως 09.10.2021, με απειλές που αφορούσαν τον ίδιο και την επιχείρησή του – για πρόκληση φθορών-, απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικών ποσών, έχοντας καταφέρει μέχρι εκείνο το σημείο να του αποσπάσουν 1.300 ευρώ.

Πρωινές ώρες του Σαββάτου 09.10.2021, έπειτα από νέα απαίτηση των δραστών και επικοινωνία με τον παθόντα, καθορίσθηκε συνάντηση για την καταβολή επιπλέον συμφωνηθέντος ποσού.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας, μετά την παραλαβή των χρημάτων, συνελήφθησαν οι εμπλεκόμενοι, ενώ κατασχέθηκε χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11/10/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA