Συνάντηση Βουλευτή Κεφαλλονιάς και Ιθάκης με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο

Σήμερα συμμετείχα σε σύσκεψη με τον Υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Άγγελο Συρίγο, με αντικείμενο συζήτησης το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι συνάδελφοι Βουλευτές Ζακύνθου κ. Διονύσιος Ακτύπης και Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, καθώς και ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ανδρέας Φλώρος.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι προοπτικές του Ιονίου Πανεπιστημίου μετά τις μεταρρυθμίσεις που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται στη λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Συζητήθηκαν τα βασικά προβλήματα κάθε τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς και με ποιες παρεμβάσεις αυτά θα παραμείνουν βιώσιμα στο μέλλον.

Σχετικά με τα τμήματα της Κεφαλονιάς ο κ. Υφυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από τη λειτουργία τους. Δόθηκαν οδηγίες για την καλύτερη μελλοντική απόδοσή τους και ζητήθηκαν προτάσεις από την Πρυτανεία που θα συμβάλλουν σε αυτό το στόχο.

Με τον κ. Πρύτανη συζητήθηκαν δυο σημαντικές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται:

Α) Η προσθήκη νέου κτιρίου 1850 τ.μ. στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Αργοστόλι για τις ανάγκες της διοίκησης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Β) Η δημιουργία φοιτητικών εστιών στη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Μέχρι την προετοιμασία και χρηματοδότηση αυτής της πρότασης, συμφωνήθηκε να μισθωθεί ξενοδοχείο στην Κεφαλονιά για την φιλοξενία αριθμού φοιτητών με βάση οικονομικά κριτήρια.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Υφυπουργό, τους συναδέλφους Βουλευτές Ζακύνθου και Λευκάδας, καθώς και τον κ. Πρύτανη για την παραγωγική συνεργασία. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις σχετικές προτάσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου προς τον κ. Υφυπουργό για την βελτίωση της λειτουργίας και τη βιωσιμότητα των τμημάτων του ιδρύματος.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8/10/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA