/

Ο Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλλονιάς ‘Νίκος Καββαδίας’ για συντάξεις χηρείας και τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ

Με αγανάκτηση που φτάνει στα όρια της οργής, παρακολουθούμε την  ‘’έκρηξη’’του υπουργού εργασίας κ.Χατζηδάκη εναντίον των υπηρεσιών και των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ «στον οποίο καθημερινά παρουσιάζονται δυσάρεστες εκπλήξεις». Εν προκειμένω επισημαίνει πως θέτουν εμπόδια στην απόδοση 444 συντάξεων χηρείας σε γυναίκες ναυτικών.

«Αυτή την φορά παράγινε με την γραφειοκρατική αντίληψη, την στενοκεφαλιά και τον δεσποτισμό», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook και ότι «το τελευταίο περιστατικό με το ΝΑΤ είναι εξοργιστικό»

Σύμφωνα με τον ίδιο ο νόμος είναι απολύτως ξεκάθαρος αλλά οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ δεν τον εφαρμόζουν, ζητώντας υπογραφή σχετικής εγκυκλίου.

Η υποκρισία του κ. υπουργού περισσεύει  , γιατί χρόνια ασχολούμενος με την δημόσια διοίκηση ξέρει ή θάπρεπε να ξέρει ότι όλες οι υπηρεσίες έχουν προϊσταμένους , αντί λοιπόν αφηρημένα να κατηγορεί θα έπρεπε να μας ανακοινώσει ότι έλαβε πειθαρχικά ή διοικητικά μέτρα εις βάρος των προϊσταμένων για πράξη ή παράληψη , και άμεση λύση του προβλήματος.

Δεν αρκεί δηλαδή η δύσκολη ζωή που πέρασαν αυτές οι γυναίκες, υποχρεωμένες να επωμίζονται διπλά καθήκοντα λόγων των «μπάρκων» του συζύγου τους, τους στερούν τώρα και το δικαίωμα επιβίωσης.

Υπευθυνότητα χρειάζεται, με προτροπές δεν γίνεται τίποτε, όπως τ’αυγά δεν βάφονται με π.δ.ς. κι’ούτε γίνεται  ομελέτα αν δεν τα σπάσεις. Να γνωρίζει ο καθένας τις συνέπειες των πράξεών του ή των παραλείψεών του.

Το Δ.Σ.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10/10/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA