Αστυνομικά νέα ΠΙΝ

Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή στην Κεφαλονιά

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες (04.10.2021), στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σάμης, ημεδαπός, κατηγορούμενος για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από το Σάββατο (02.10.2021) έως και την Κυριακή (03.10.2021), αφαίρεσε από κατοικία στη Σάμη Κεφαλληνίας, οικιακές συσκευές, συνολικής χρηματικής αξίας 500 ευρώ.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σάμης, στο πλαίσιο της οποίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του ημεδαπού, όπου ανευρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Συνελήφθη ημεδαπός για το αδίκημα της κλοπής στη Ζάκυνθο

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι (04.10.2021), στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, ημεδαπός για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, καθώς όπως διαπιστώθηκε λίγη ώρα πριν, είχε αφαιρέσει από δύο άτομα, στην πόλη της Ζακύνθου, το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο και μέρος των χρημάτων που είχαν αφαιρεθεί, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Σύλληψη σωφρονιστικού υπαλλήλου για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη 61χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος που υπηρετεί σε Κατάστημα Κράτησης στην Κεντρική Ελλάδα για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Ο ανωτέρω, σύμφωνα με ένορκη μαρτυρία προσέγγισε αλλοδαπό κρατούμενο γνωστοποιώντας του την πρόθεσή του να του προμηθεύσει εντός του σωφρονιστικού καταστήματος για λογαριασμό του χασίς, αλκοόλ ή κινητό τηλέφωνο, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο κρατούμενος ενημέρωσε τις Αρχές και στη συνέχεια αιτήθηκε παράνομη εισαγωγή κινητού τηλεφώνου από τον 61χρονο έναντι 1000 ευρώ, αντί 1.500 που αρχικά του είχε απαιτήσει. Η συμφωνία έκλεισε και ο σωφρονιστικός υπάλληλος έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στον αλλοδαπό κρατούμενο.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης εκδόθηκαν ειδικές ανακριτικές πράξεις ενώ η σύλληψη του σωφρονιστικού υπαλλήλου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο  ελεγχόμενης συναλλαγής, που έγινε στο τοπικό ΚΤΕΛ με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία παρέδωσε αστυνομικός της Υπηρεσίας.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος αφού συνελήφθη, οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα (5/10/2021) ενώπιον του αρμόδιου

Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5/10/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA