Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας «Corfu Food and Wine Festival», με την αιγίδα και την αρωγή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα 27 Σεπτέμβρη 2021, στον ιστορικό χώρο των Ανακτόρων (Κήπος του Λαού) στην Κέρκυρα.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των παραγωγών από όλα τα νησιά του Ιονίου, οι οποίοι έδωσαν «άρωμα και γεύση» της Ιόνιας Γης με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα τους, επιτυγχάνοντας έτσι τον στόχο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης για τη στήριξη της Τοπικής Ανάπτυξης, της επιχειρηματικής δράσης των Τοπικών Παραγωγών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις, ομιλίες επιχειρηματικές συναντήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και γευσιγνωσία παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών βασισμένες σε τοπικά προϊόντα που δημιούργησε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.

Το Φεστιβάλ αποτέλεσε τόπο συνάντησης επισκεπτών, φορέων και επιχειρήσεων με στόχο να στηρίξει τον τοπικό παραγωγό ώστε να προβάλλει και να προωθήσει τα προϊόντα του και παράλληλα να δημιουργήσει νέες συνεργασίες. Πολλοί από τους παραγωγούς είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν στο κοινό  το προϊόν τους τόσο στον εκθετήριο χώρο όσο και μέσα από τις δημιουργίες των chef.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Νικόλαος Μουζακίτης «το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας,  είναι ένας σημαντικός θεσμός που διοργανώνεται τα τελευταία τρία χρόνια στο νησί μας για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, κουλτούρας και της τοπικής οικονομίας των Ιονίων Νήσων. Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, με την έναρξη των δια ζώσης εκθέσεων προβολής ποτών και τροφίμων, μπορεί πια έμπρακτα να υλοποιεί τον καταστατικό της σκοπό, στοχεύοντας στη διοργάνωση τέτοιων δράσεων σε όλα τα νησιά μας. Η Επτανησιακή κουζίνα είναι ένα κοκτέιλ γεύσεων από όλα τα νησιά, βασιζόμενη σε εξαιρετικά τοπικά προϊόντα τα οποία μπορούν κάλλιστα να ενισχύσουν το τουριστικό και πολιτιστικό προφίλ της περιοχής μας. Στο πλαίσιο λοιπόν  της γαστρονομικής διπλωματίας και για την περαιτέρω ανάδειξη της ταυτότητας των προορισμών και  των τοπικών προϊόντων της  περιοχής μας θα προχωρήσουμε και στην θέσπιση ενός Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας με κορωνίδα το «Επτανησιακό πρωινό».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όλους τους παραγωγούς της Ιόνιας Γης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συνέβαλαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Και

ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ Π.Ι.Ν.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28/9/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA