/

Ένα διπλό “ευχαριστώ” προς το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ)

Το έργο του Ιδρύματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης  για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό (ΙΚΙ), στα τριάντα χρόνια της λειτουργίας του είναι γνωστό και έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας με τις παρεμβάσεις, τα διεθνή συμπόσια, τις εκδόσεις και τις συνεργασίες  με Πανεπιστήμια, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους των θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών.

Η τ. αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Δώρα Μαρκάτου, η συγγραφέας κ. Ευρυδίκη Λειβαδά,  και ο γράφων  είχαμε τη χαρά να συμβάλουμε σε κάποιες από αυτές τις δράσεις, στο διάστημα αυτών των χρόνων, και με απόφασή του το Δ.Σ. του  ΙΚΙ μας τίμησε με την απονομή της ιδιότητας του επίτιμου μέλους του Ιδρύματος.

Αυτές οι λίγες λέξεις δεν γράφονται για λόγους αυτοπροβολής, αλλά επειδή πιστεύω πως πρέπει να λέμε αυτό το τόσο ξεχασμένο «ευχαριστώ» όταν κάποιος  εκδηλώνει προς εμάς  την όποια αναγνώριση προς την όποια συμβολή μας. Δεν είναι ούτε συνηθισμένο, ούτε αυτονόητο. Το «ευχαριστώ» είναι δείγμα πολιτισμού, όταν είναι από καρδιάς και ειλικρινές.

Θέλω λοιπόν να πω κι εγώ ένα ευχαριστώ από καρδιάς στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος και τον πρόεδρό του, καθηγητή κ. Ηλία Μπεριάτο, για αυτή την τιμή, αλλά και για την εμπειρία της συνεργασίας και με τον ίδιο και με όλους τους ανθρώπους του ΙΚΙ και στα χρόνια που δούλευα στην Κοργιαλένειο και μετέπειτα, από την οποία θεωρώ ότι έμαθα πολλά για το πώς με συνεργατικό πνεύμα και κυρίως με καλή διάθεση μπορούν να γίνουν σημαντικά πράγματα. 

Ηλίας Τουμασάτος

Ο Ηλίας τα είπε όλα. Ένα ειλικρινές ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου στον πρόεδρο κ. Ηλία Μπεριάτο και στα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος, για την τιμή που μας έκαναν να μας εντάξουν στο σώμα του ΙΚΙ.

Ευρυδίκη Λειβαδά, 18/9/2021