/

Τρεις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Με αφορμή την ΔΕΘ, η διαΝΕΟσις

συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για την ανακοίνωση σχετικής συνεργασίας για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα,

διοργανώνει μία συζήτηση για την κατάρτιση και τη διά βίου μάθηση στην Ελλάδα στο περίπτερο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη ΔΕΘ,

&

συμμετέχει σε μία δημόσια διαδικτυακή συζήτηση του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για την θέση της Βόρειας Ελλάδας στο μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον.

**********

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η διαΝΕΟσις διοργανώνει μια δημόσια συζήτηση στο περίπτερο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη ΔΕΘ και συμμετέχει σε διοργανώσεις άλλων φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή 10/9 στις 19:00, ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις κ. Διονύσης Νικολάου θα συμμετέχει στο δια ζώσης Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακοινωθεί μία νέα συνεργασία μεταξύ της ΚΕΔΕ, του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πανεπιστημίου Πειραιά και της διαΝΕΟσις για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο: “Οδικός Χάρτης για μια δομική διοικητική μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα”. Η έρευνα, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη διαΝΕΟσις, προγραμματίζεται να δημοσιευτεί το 2022.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα της kede.gr.

*****

Ακόμα, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και στις 17:30, η Επικεφαλής Ερευνών της διαΝΕΟσις Δρ. Φαίη Μακαντάση θα συμμετέχει σε εκδήλωση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με τίτλο: «Η Βόρεια Ελλάδα στο μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Η εκδήλωση οργανώνεται από την Διεύθυνση Μακεδονίας-Θράκης του Πρακτορείου στην αίθουσα “Ξανθίππη Χοϊπελ” του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΜΟΜus), στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και στο πλαίσιο αυτής, η Δρ. Μακαντάση θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία της έρευνας της διαΝΕΟσις για τον κλάδο της ενέργειας στην Ελλάδα. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση εδώ.

Τέλος, την Δευτέρα 13/9 στις 19:30, η διαΝΕΟσις διοργανώνει μια εκδήλωση στο περίπτερο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη ΔΕΘ με τίτλο “Κατάρτιση και Διά Βίου Μάθηση στην Ελλάδα”. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία θα συντονίσει ο Senior Editor της διαΝΕΟσις Ηλίας Νικολαΐδης θα παρουσιαστεί σειρά σχετικών ερευνών της διαΝΕΟσις από μέλη των ερευνητικών ομάδων.

Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν:

•           Μιλτιάδης Νεκτάριος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και επιστημονικός υπεύθυνος του κειμένου πολιτικής της διαΝΕΟσις για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ελλάδα.

•           Νάνσυ Πουλούδη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιστημονικής ομάδας του κειμένου πολιτικής της διαΝΕΟσις για ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Ελλάδα στη μετα – κορωνοϊό εποχή.

•           Γιώργος Κουλαουζίδης, Επίκ. Καθηγητής Μεθοδολογίας Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και μέλος της επιστημονικής ομάδας της νέας μελέτης της διαΝΕΟσις για την εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων στην Ελλάδα, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση από τη σελίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο facebook.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10/9/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA