Τουρκία: Πληθαίνουν τα σενάρια για σοβαρά προβλήματα στην υγεία του Ερντογάν

Φήμες ότι στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συζητήθηκε και το ποιος θα αναπληρώνει τον Τούρκο Πρόεδρο

Η φημολογία για την υγεία του Τούρκου Προέδρου ξεκίνησε τον Ιούλιο, όταν είχε κυκλοφορήσει βίντεο που τον έδειχνε να δυσκολεύεται να μιλήσει καθαρά και να μην μπορεί να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά, ενώ υπήρξαν ότι στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, τον περασμένο Αύγουστο, συζητήθηκε και το ποιος θα αναπληρώνει τον Ερντογάν, αν αυτό απαιτηθεί.

Ο τούρκος αναλυτής, Τζεβχέρι Γκιουβέν σε συνέντευξή του στο Open υποστήριξε ότι ο κ. Ερντογάν δυσκολεύεται να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. «Υπάρχει μια πολύ μεγάλη οθόνη πίσω από τους δημοσιογράφους και πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις που θέτουν, οι οποίες είναι προετοιμασμένες εκ των προτέρων διαβάζοντας τα κείμενα σε αυτήν την οθόνη», είπε. «Το ημερήσιο πρόγραμμα των εμφανίσεών του συντομεύεται με τέτοιο τρόπο. Πραγματικά έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με την υγεία του» πρόσθεσε.

Στο σενάριο να αναλάβει την εξουσία ο Χουλουσί Ακάρ αν χειροτερεύσει η υγεία του Ταγίπ Ερντογάν, ο τούρκος αναλυτής είπε: «Ειδικά μετά τις 15 Ιουλίου, ο Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε πλήρως τη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Άγκυρας στον Ακάρ και έγιναν κάποιες πάρα πολύ σημαντικές νομικές αλλαγές, επομένως οι αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες δυνάμεις διοίκησης υπάγονται άμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Το 2012 ο Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία ερωτήθηκε «αν έχει καρκίνο». Χωρίς να διστάσει απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας: «Είχα πολύποδες». Επρόκειτο κατά πολλούς για μία σκηνοθετημένη συνέντευξη, με στόχο να καταλαγιάσουν οι φήμες για την υγεία του. Ο Ερντογάν τότε είχε χάσει αρκετό βάρος, ενώ είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Πάντως, ακόμα και σήμερα, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αποδίδει την κούραση του Ερντογάν στο βαρύ πρόγραμμα και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του προέδρου.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8/9/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA