/

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προσοχή, επικίνδυνες καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι τις επόμενες ώρες

Μεγάλη προσοχή συστήνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης για την επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας τις επόμενες ώρες. Η νέα του ανάρτηση στο Facebook με χάρτες.

Η δυτική Ελλάδα θα πληγεί από την επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες, σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου. Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιεί για επικίνδυνες καταιγίδες και τονίζει ότι ισχυρές τοπικές καταιγίδες είναι ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Αναλυτικά:

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στη δυτική Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Όπως μπορούμε να δούμε και στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου (πρώτος χάρτης), ήδη συμπαγή νεφικά συστήματα αρχίζουν να απασχολούν τμήματα της βορειοδυτικής χώρας.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα και με τον δεύτερο χάρτη μας όπου απεικονίζονται οι βροχοπτώσεις με τις αποχρώσεις του μπλε, τις αμέσως επόμενες ώρες ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν το βόρειο Ιόνιο οι οποίες προς το απόγευμα θα μετατοπιστούν νοτιότερα και ανατολικότερα επηρεάζοντας το κεντρικό Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και πιθανόν βόρεια Θεσσαλία καθώς και τη δυτική – βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς κεραυνούς. Υδροστρόβιλοι – ανεμοστρόβιλοι δεν θα πρέπει να αποκλειστούν.

Από το μεσημέρι της αυριανής ημέρας και μετά αναμένεται εκτόνωση της όλης κατάστασης.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26/8/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA