Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

•τρία (3) άτομα -δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός-, με την ιδιότητα του προσωρινά υπεύθυνου, σε αντίστοιχα καταστήματα, διότι όπως διαπιστώθηκε, παραβιάζανε το ωράριο λειτουργίας μουσικών οργάνων.

Στο ίδιο πλαίσιο ελέγχων, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Κεφαλονιά, συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί, είτε με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη είτε του προσωρινά υπευθύνου, καθώς όπως διαπιστώθηκε με ειδική ηλεκτρονική συσκευή μέτρησης ηχορύπανσης, λειτουργούσαν αυτά θέτοντας μουσική σε ένταση που διατάρασσε την κοινή ησυχία των περίοικων.

Οι έλεγχοι εντάσσονται στις δράσεις αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών των Ιονίων Νησιών και θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Συνελήφθησαν, τα τελευταία 24ωρα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, από αστυνομικούς των αντίστοιχων Τμημάτων Τροχαίας, δύο (2) άτομα, για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Συγκεκριμένα, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια προληπτικών αστυνομικών ελέγχων και αφορούσαν:

•στη Ζάκυνθο, τον εντοπισμό, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, ενός αλλοδαπού οδηγού τετράτροχης μοτοσυκλέτας, καθώς όπως διαπιστώθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.

•αντίστοιχα, στην Κεφαλονιά, βραδινές ώρες της Τετάρτης (18.08.2021), εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αργοστολίου, ένας ημεδαπός, να οδηγεί αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στα Ιόνια Νησιά

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα Ιόνια Νησιά από ειδικά συνεργεία των Υπηρεσιών των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, πρώτες πρωινές σήμερα (19.08.2021), βεβαιώθηκε στην Κέρκυρα, διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, σε καφέ-σνακ μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Επιπλέον, από την Τρίτη 17.08.2021 έως και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (19.08.2021), διαπιστώθηκαν (38) παραβάσεις στην Κέρκυρα, (8) στη Λευκάδα, (7) στη Ζάκυνθο και (6) στην Κεφαλονιά για μη χρήση μάσκας – από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων ή σε άλλες περιπτώσεις – για τις οποίες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Τέλος, βεβαιώθηκαν (6) παραβάσεις στην Κέρκυρα και (1) στη Λευκάδα, για μη χρήση μάσκας από επιβαίνοντες σε Δ.Χ. οχήματα, με προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, κατά την διάρκεια αστυνομικών ελέγχων, στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, τρία (3) άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στην Κέρκυρα, συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (19.08.2021) ένας αλλοδαπός και χθες (18.08.2021) ένας ημεδαπός, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για κατοχή μικροποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Σε μία ακόμη περίπτωση στη Ζάκυνθο, συνελήφθη, το μεσημέρι της Τρίτης (17.08.2021), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, ημεδαπός, για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/8/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA