Συλλυπητήριο μήνυμα Μάκη Μεταξά για των απώλεια του Δρ. Γιάννη Τσελέντη

Εγώ είχα την καλή τύχη και το προνόμιο ο Γιάννης Τσελέντης να με τιμήσει με την φιλία του δίνοντάς μου την ευκαιρία να σταθώ δίπλα του σε πλείστες όσες πρωτοβουλίες ιδέες και δράσεις που επεξεργάστηκε και πρότεινε υπέρ του γενέθλιου τόπου του.

Για όσους θυμούνται την εποχή που ήμουν Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης ο καθηγητής Γιάννης Τσελέντης διεύθυνε το Μεσογειακό Κέντρο Κλινικής Βακτηριολογίας, Κλινικής Ιολογίας και Κλινικής Παρασιτολογίας, Ζωονόσων και Γεωγραφικής Ιατρικής και ήταν ο άνθρωπος που πρότεινε να δημιουργηθεί στο νησί της Κεφαλληνίας παράρτημα του προαναφερόμενου εργαστηρίου και εργάστηκε σθεναρά για την πραγματοποίησή του. Την ιδέα αυτή ενστερνίστηκε και ο αείμνηστος Κεφαλλήνας πολιτικός Γεράσιμος Αρσένης βοηθώντας τα μέγιστα για την πραγμάτωσή της. Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή δεν ολοκληρώθηκε. Φανταστείτε σήμερα μέσα σε αυτήν την πρωτοφανή και παγκόσμια κρίση που βιώνει ο πλανήτης από τις ιώσεις των ζωονόσων πόσο σημαντικό θα ήταν για την Ελλάδα και για το νησί μας η ύπαρξη και η λειτουργία αυτού του παραρτήματος.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για αυτήν την κορυφαία προσωπικότητα που πολλοί από εμάς είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά και να μας τιμήσει με την φιλία του. Θα έλθει η ώρα που θα το κάνουμε γιατί του το οφείλουμε και είναι το ελάχιστο που ο γενέθλιος τόπος του οφείλει να κάνει για αυτό το εκλεκτό του τέκνο αποχαιρετώντας τον για το μεγάλο του ταξίδι στην αιωνιότητα.

Με την ιδιότητα του Προέδρου της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας της οποίας ο εκλιπών ήταν επίτιμο μέλος στέλνουμε στην οικογένεια του εκλιπόντος τα πλέον θερμά μας συλλυπητήρια απευθύνοντας στον αγαπητό μας καθηγητή και εκλεκτό συνεργάτη το Ύστατο Χαίρε.

Makis Metaxas

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13/8/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIAÂ