Αντώνης Αργυρός: «Και διηγώντας να κλαις….»

τους και μερικά δεν ήταν απλά λάθη χειρισμών ήταν εγκλήματα εθνικής προδοσίας ,όπως η απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας το 1967,οι δολοφονικές απόπειρες κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, το πραξικόπημα του 1974 που έφερε τους Τούρκους στη Κύπρο. Όμως τα λάθη της Ελληνικής πλευράς η «Ιστορία των χαμένων ευκαιριών», δεν μπορεί να μας κάνουν να λησμονούμε με τους ποταμούς αιμάτων που αρχίζουν από το 1821 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα ,στο νησί της Αφροδίτης με μόνιμους θύτες τους γείτονες μας, χωρίς να λησμονούμε τους Άγγλους φίλους τους.

Δεν μπορούμε να αγνοούμε ότι ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι η με την βία και την απειλή βίας διεκδίκηση των ζωτικών συμφερόντων του Ελληνισμού . Είμαστε σε κατάσταση ακήρυκτου πολέμου. Διεξάγονται συνεχώς πολεμικές επιχειρήσεις(καθημερινός αεροναυτικός πόλεμος χωρίς πυρά) και μόνον η σκανδάλη δεν έχει πέσει. Ζήσαμε πρόσφατα την μεγάλη επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου και όχι μόνο, με το προσφυγικό στον Έβρο. Κάθε μέρα κυριολεκτικά διεξάγονται επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου, με ευθεία απειλή κατά της εθνικής μας κυριαρχίας με δηλώσεις κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και ασφαλείας. Την ίδια ώρα η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, περιφρονεί τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ, αδιαφορεί για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι γεγονός ότι η συμπεριφορά αυτή θυμίζει χώρα διεθνή τρομοκράτη. Σήμερα ο Τουρκικός επεκτατισμός απειλεί τον ελληνισμό στο σύνολο του. Απειλεί με διχοτόμηση και συγκυριαρχία το Αιγαίο, με Κυπροποίηση τη Θράκη, με Ιμβροποίηση την Κύπρο.

Η μόνη δυνατή απάντηση είναι η ισχυροποίηση της άμυνας ,οι διεθνείς συμμαχίες και αταλάντευτη απόφαση μας, μια Ελλάδα που δεν παραιτείται και αγωνίζεται με πάθος και σωφροσύνη για λεύτερη πατρίδα, είναι μια άτρωτη Ελλάδα.

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29/7/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA