Οι Δήμοι χωρίς προσωπικό εν μέσω καλοκαιριού και Δ΄ Κύματος πανδημίας

σημαντικότερο ομολόγησε το νέο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας θα αφορά του … χρόνου την Άνοιξη .

« Η αλήθεια είναι , το καλοκαίρι το΄χουμε χάσει σε σχέση με την Κοινωφελή Εργασία, όπως άλλωστε το λέγατε και εσείς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου .

Επίσης υπογράμμισε ότι αυτό το πρόγραμμα θα είναι το τελευταίο . « Δεν πρόκειται να ξαναυπάρξει Κοινωφελής . Μπορεί κάποιο άλλο πρόγραμμα από το Υπουργείο» , είπε χαρακτηριστικά.

Νέο σύστημα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ,η «πλατφόρμα» για το νέο πρόγραμμα που θα ισχύσει από του …χρόνου , ξεκινά από τον Αύγουστο , με τη δήλωση από πλευράς δήμων των θέσεων που ζητούν .

Επειδή όμως στην «Κοινωφελή» που λήγει τώρα , από τις 35.000 θέσεις που είχαν εγκριθεί , προσλήφθηκαν μόνο 27.000 , οι 8000 χάθηκαν γιατί δεν βρέθηκαν στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι για τις ειδικότητες που αφορούσαν,

Γι αυτό πρόσθεσε , αυτή τη φορά , « ο ΟΑΕΔ πριν βγάλει το ok για θέσεις , θα κοιτάξει και θα δει αν για τις ειδικότητες που ζητεί ένας δήμος πχ 5 οδηγούς καλαθοφόρων , υπάρχουν άνεργοι μ ΄αυτά τα προσόντα στις λίστες του . Διαφορετικά θα ενημερωθούν μέσω ΥΠΕΣ οι δήμοι , να τροποποιήσουν την πρόταση τους ώστε να μη χαθούν οριστικά οι θέσεις που δικαιούται ο δήμος».

Για την κάλυψη του μεγάλου κενού που θα υπάρξει σε προσωπικό του δήμου , με την απόλυση τώρα των σημερινών χιλιάδων συμβασιούχων της Κοινωφελούς , ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την ηγεσία του ΥΠΕΣ παράταση των υπαρχόντων συμβασιούχων ( τετραμήνων , οκταμήνων κ.α ) λόγω covid ή έγκριση νέων.

Νέα της Τ.Α.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/7/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA