Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

•ακατέργαστη κάνναβη, σε συσκευασίες, συνολικού βάρους -3.580- γραμμαρίων

•το χρηματικό ποσό των -750- ευρώ και

•-1- ηλεκτρονική ζυγαριά

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας στην Κέρκυρα

Συνελήφθη ένας ημεδαπός

Εξιχνιάστηκε στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, υπόθεση ληστείας και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ημεδαπού, για το αντίστοιχο αδίκημα καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες (01.07.2021), άγνωστος δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ακινητοποίησε με τη απειλή όπλου ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου στην πόλη της Κέρκυρας και στη συνέχεια αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των -3.000- ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Ακολούθησε συντονισμένη κινητοποίηση του συνόλου των αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε άμεσα ο ημεδαπός στην πόλη της Κέρκυρας και στη συνέχεια από την περαιτέρω αξιοποίηση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της παραπάνω ληστείας και συνελήφθη.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε υπαίθρια περιοχή (αλσύλλιο), πλησίον του σημείου της ληστείας, επιμελώς κρυμμένα, μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των -2.975- ευρώ, καθώς και μια μονωτική ταινία, μια μάσκα βαμβακερή (τύπου covid-19), ένα καπέλο (τύπου τζόκεϊ), ρουχισμός (φούτερ, φόρμα) και ένα μακρύκανο όπλο (τύπου ρέπλικα).

Προανάκριση πραγματοποιείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνόλου των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί στα αεροδρόμια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό

Συνελήφθησαν, χθες (01.07.2021), στα αεροδρόμια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, συνολικά πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις με προορισμό το εξωτερικό.

Ειδικότερα, στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι, με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και την Πολωνία.

Σε μία ακόμη περίπτωση, στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος, με τη χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, επιχείρησε να επιβιβαστεί παράνομα σε πτήση με προορισμό την Τσεχία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα και τη Λευκάδα

Συνελήφθησαν, χθες (01.07.2021), στην Κέρκυρα και τη Λευκάδα, κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων, δύο άτομα, κατά περίπτωση για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στην Κέρκυρα, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι (πεταλούδα) και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στη δεύτερη περίπτωση στη Λευκάδα, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, αλλοδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σπρέι πιπεριού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για το αδίκημα της κλοπής στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν, χθες (01.07.2021), το πρωί, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόρειας Κέρκυρας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, δύο ημεδαποί, για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (30.06.2021), είχαν αφαιρέσει από αποθήκη στη Βόρεια Κέρκυρα, ηλεκτρολογικό και υδραυλικό εξοπλισμό αξίας (1.000) ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρέσει, τα οποία επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/7/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA