Το εργασιακό νομοσχέδιο της ΝΔ θέλει τον εργαζόμενο σκλάβο

Σε μια περίοδο μάλιστα βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μείωσης εισοδημάτων, επισφάλειας και ανεργίας, πλήττει όλους τους εργαζόμενους, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, πλήττει τους ανέργους, καθώς ενθαρρύνει την υπερεκμετάλλευση με μείωση αποδοχών των ήδη εργαζομένων, και αποτρέπει τις προσλήψεις.

Πλήττει κατεξοχήν τη νέα γενιά και την καταδικάζει σε ένα μέλλον φθηνής, ελαστικής εργασίας και εργασιακής επισφάλειας χωρίς δικαιώματα.

Το εργασιακό νομοσχέδιο στοχεύει:

-στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας

-στη γενίκευση της ελαστικής και φθηνής εργασίας

-στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις με στόχο την κατάργηση του οκταώρου και την επιβολή δεκάωρης εργασίας

-την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για χιλιάδες εργαζόμενους

-τις ανεξέλεγκτες καταχρηστικές απολύσεις με κατάργηση της υποχρέωσης επαναπρόσληψης σε περίπτωση που κριθεί δικαστικά παράνομη η απόλυση εργαζομένου

-την υπονόμευση του συνδικαλισμού και το δικαίωμα στην απεργία

Όλο το σκεπτικό του νομοσχεδίου είναι οι περισσότερες και φθηνότερες υπερωρίες, αίτημα και διακαής πόθος συγκεκριμένων εργοδοτικών κύκλων.

Όσο κι αν τα Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ θέλουν να μας πείσουν ότι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης μπορούν να υιοθετηθούν μόνο με αίτημα του εργαζόμενου, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τον αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και την επιβολή της εργασιακής ζούγκλας.

Την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη προωθείται η μείωση ωρών απασχόλησης χωρίς μείωση μισθών, ενισχύονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, διευρύνονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, την ώρα που τα κράτη παρεμβαίνουν προστατευτικά υπέρ των εργαζομένων, για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας, την ώρα που η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους αναδεικνύεται σε πυλώνα της κοινωνικής συνοχής, η κυβέρνηση επιμένει μνημονιακά καταργώντας το 8ωρο και νομοθετώντας την απλήρωτη δουλειά.

Εμείς, θα δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους, στους χώρους δουλειάς, στην κοινωνία και στη Βουλή για να μην περάσει αυτό το αντιεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα και δεσμευόμαστε να το καταργήσουμε όταν θα έρθουμε πάλι στην εξουσία.

Αργοστόλι 24 Μάη 2021

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24/5/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA