Νέα από την ΠΙΝ

Το οικονομικό προφίλ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας

Τις εξαιρετικές προοπτικές εξωστρέφειας, που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε ότι αφορά τις εξαγωγικές δυνατότητες τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Access2Markets, παρουσίασε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης, που οργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η εκδήλωση (webinar) είχε σκοπό να ενημερωθούν και να επιμορφωθούν οι επαγγελματικοί και παραγωγικοί φορείς για τα νέα δεδομένα, τα οποία δημιουργούνται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης με απώτερο στόχο την ενθάρρυνση, την προώθηση και την «καλλιέργεια» της εξαγωγικής δραστηριότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας, Αλέξανδρος Αλεξάκης, οι Στέφανος Γκίκας, Παναγής Καππάτος και Θανάσης Καββαδάς, Βουλευτές Κέρκυρας, Κεφαλονιάς & Ιθάκης και Λευκάδας της ΝΔ, αντίστοιχα, ο επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία» και πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Κέρκυρας, Λευκάδας και Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Γιώργος Χονδρογιάννης, Σωτήρης Σκιαδαρέσης και Σταύρος Σπαθής, αντίστοιχα και οι Ιωάννα Κουλουμπή, Γιώργος Μπουρδάρας, Πρόεδροι της ΔΕΕΠ Κεφαλονιάς & Ιθάκης και Λευκάδας, αντίστοιχα.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διοργάνωση, τη συμμετοχή και τα συμπεράσματα της συζήτησης, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της ευρωπαϊκής και διεθνούς οικονομίας, με την υλοποίηση δημιουργικών πολιτικών, που θα διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες και τα κατάλληλα εργαλεία, που προσφέρονται στο πλαίσιο της εξαγωγιμότητας και της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου επεσήμανε: «Ελπίζω ότι ακόμα κι αν δεν λύθηκαν όλες οι απορίες ή ακόμα κι αν δεν αναπτύχθηκαν όλες οι δυνατότητες της πλατφόρμας, η σημερινή πληροφόρηση αποτελεί ένα εξαιρετικό ερέθισμα για να καταλάβουμε ότι σ’ αυτόν τον αγώνα για την ανταγωνιστικότητα στο παγκόσμιο -συνεχώς εξελισσόμενο- σύστημα, οι Περιφέρειες της χώρας μας δεν είναι μόνες».

Στο βαρύ πλήγμα που έχει επιφέρει στην οικονομική ζωή της χώρας, η παρατεταμένη υγειονομική κρίση, με στασιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αβέβαιο επενδυτικό περιβάλλον και έντονη δυσπραγία στην ανάληψη νέων πρωτοβουλιών αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας, Αλέξανδρος Αλεξάκης, παρουσιάζοντας το οικονομικό προφίλ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Σε ότι αφορά τις δυνατότητες και προοπτικές επιχειρηματικής εξωστρέφειας για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, κυρίως στον τομέα της Αγροδιατροφής. Εντούτοις, βασικός προβληματισμός, παραμένει η παραγωγική επάρκεια κυρίως του πρωτογενούς τομέα με την δημιουργία ενός ενιαίου πλαισίου κινήτρων για την επέκταση της παραγωγής και την αύξηση της δυναμικότητας των επιχειρήσεων όλων των παραγωγικών κλάδων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας προανήγγειλε, εξάλλου, την εκπόνηση Μελέτης για την δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας και τη σύσταση τοπικών ομάδων γαστρονομίας για την προώθηση των προϊόντων και την δικτύωση των παραγωγικών φορέων για την διαμόρφωση του παραγωγικού προφίλ της Περιφέρειας και την παροχή κινήτρων για περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την επέκταση της παραγωγής.

Όπως υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Αλεξάκης, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, έχει υλοποιήσει δύο κύκλους σεμιναρίων που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, με ολοκληρωμένη ενημέρωση για το εξαγωγικό πλαίσιο, την σύναψη συμφωνιών, τις ισχύουσες εμπορικές διατάξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο κλπ.

Από την πλευρά της, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στην ομιλία της, υπογράμμισε τις δυνατότητες που προσφέρει στους επιχειρηματίες η νέα ψηφιακή πλατφόρμα Access2Markets, καθώς μέσω αυτής οι επιχειρηματίες μπορούν να αναζητήσουν νέες αγορές για τα προϊόντα τους, σε ολόκληρο τον πλανήτη, άμεσα και δωρεάν, όπως επίσης να λαμβάνουν πληροφορίες για τις εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οικονομικά δεδομένα, τους όρους και τους δασμούς που είναι σε ισχύ, αλλά ακόμα και να καταγγείλουν περιστατικά που αφορούν σε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου χαιρέτησε τις προσπάθειες της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, να ενισχύσει την εμπορική εξωστρέφεια και τον εξαγωγικό προσανατολισμό των επτανησιακών επιχειρήσεων, αλλά και ν’ αναδείξει την αναξιοποίητη δυναμική τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής: «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πιο ώριμη από ποτέ και μπορεί να κατανοήσει τη δυναμική της εξαγωγικής δραστηριότητας».

Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου εξήρε τις πρωτοβουλίες της Περιφερειάρχη στο πλαίσιο της στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και της εξωστρέφειας αυτών, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι επαφές της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με χώρες-αγορές, όπως η Κίνα κ.α., όπως επίσης και οι προσπάθειες ενδυνάμωσης του ρόλου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στη διάρκεια τη διαδικτυακής εκδήλωσης, η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νίκη Κουμαδωράκη, παρουσίασε την ψηφιακή πλατφόρμα Access2Markets δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες χρήσης προς τους επιχειρηματίες προκειμένου να μπορούν να αξιοποιήσουν όλα τα εργαλεία της πλατφόρμας, στην κατεύθυνση της προώθησης και εξαγωγής των προϊόντων τους.

Οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και αποφάσισαν και τη μεταξύ τους επικοινωνία για την ανάπτυξη και την αξιοποίησή του.

Στο πλευρό των αθλητικών σωματείων εν μέσω πανδημίας η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Εγκρίθηκε η ενίσχυση 38 σωματείων με συνολικό ποσό 100.000 €

Ομόφωνα πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων η εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής μέσω του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Αρμενιάκου, στη βάση εφαρμογής του άρθρου 66 του Ν. 4735 / ΦΕΚ 197Α/2020

Θα ακολουθήσει άμεσα περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά τη σχετική τροποποίηση στον προϋπολογισμό από την Περιφερειακή Αρχή

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων η εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής μέσω του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Αρμενιάκου, αναφορικά με την ενίσχυση αθλητικών σωματείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τίτλο «Έγκριση Εξειδίκευσης πίστωσης για δαπάνη που αφορά στην επιχορήγηση των Αθλητικών Σωματείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Ο συνολικός προϋπολογισμός της ενίσχυσης / επιχορήγησης, που θα λάβουν τα σωματεία, στη βάση της εφαρμογής του άρθρου 66 του Ν. 4735 / ΦΕΚ 197Α/2020, μετά τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανέρχεται στις 100.000 €.

Ο σχετικός νόμος αναφέρει ότι η πίστωση αφορά στην προαγωγή του αθλήματος και στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που συμμετέχουν σε Εθνικά Πρωταθλήματα Ολυμπιακών Αθλημάτων.

Η Περιφερειακή Αρχή, μετά από έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενέταξε στο πρόγραμμα δράσεων της Περιφέρειας το σχετικό κονδύλι ενίσχυσης των αθλητικών σωματείων, το οποίο συνολικά ανέρχεται στο ύψος των 100.000€. Με την έγκριση του συγκεκριμένου ποσού, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποδεικνύει εμπράκτως ότι στέκεται -εν μέσω πανδημίας και όλων των δυσκολιών που έχουν δημιουργηθεί- στο πλευρό των αθλητικών σωματείων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, στην προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητών και υψηλών διακρίσεών τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στον προγραμματισμό της Περιφερειακής Αρχής προβλέπεται άμεσα περαιτέρω ενίσχυση των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, κάτι που επιτευχθεί με σχετική τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Αρμενιάκο: «Η ισονομία δεν είναι θέμα ισοκατανομής, αλλά ενίσχυσης των σωματείων, που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, τόσο στις μετακινήσεις τους για αγωνιστικούς λόγους, όσο και στην προαγωγή του εκάστοτε αθλήματος, βάσει των πληροφοριακών στοιχείων που συλλέχθηκαν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Όσον αφορά στα κριτήρια της επιχορήγησης των σωματείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αυτά βασίστηκαν στον έλεγχο των δραστηριοτήτων τους συνυπολογίζοντας την εθνική κατηγορία, στην οποία συμμετέχουν.

1.Αγωνιστικό πρόγραμμα σύμφωνα με την εκάστοτε προκήρυξη αγωνισμάτων της Ομοσπονδίας, στην οποία ανήκουν

2.Συμμετοχή στην αντίστοιχη εθνική κατηγορία (Α’ Εθνική, Β’ Εθνική, Γ’ Εθνική)

3.Ομαδικά / ατομικά αθλήματα».

Ως εκ τούτου, μετά την ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης για δαπάνη που αφορά στην Επιχορήγηση των Αθλητικών Σωματείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη βάση της εφαρμογής του άρθρου 66 του Ν. 4735 / ΦΕΚ 197Α/2020, τα αθλητικά σωματεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που ενισχύονται είναι τα εξής:

Π.Ε ΚΕΡΚΥΡΑΣ

1. ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΑΤΕ ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΕΡΚΥΡΑ 1.500,00 €

2. Α.Σ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2.000,00 €

3. Α. Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ 2015 2.000,00 €

4. Γ. Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2018 3.000,00 €

5. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΕΥΚΙΜΗΣ 5.000,00 €

6. Ο. Φ. Α. Μ. 5.000,00 €

7. ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 3.000,00 €

8. Α.Σ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ SHOTOKAN KARATE 1.500,00 €

9. Α.Ο. ΦΑΙΑΞ 8.000,00 €

10. Α.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΘΛΟΝ 1.500,00 €

11. Α.Σ. ΚΑΡΑΤΕ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ 1.500,00 €

12. ΚΡΟΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1.000,00 €

13. ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 2.000,00 €

14. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΑΤΕ ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ 1.500,00 €

15. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΙΝΑΛΙΩΝ 2.000,00 €

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

1. Α.Ε ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΟΣ 3.500,00 €

2.Α.Ο. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ 5.000,00 €

3.ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ 2.000,00 €

4. Α.Σ ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΟΣ 3.500,00 €

5. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ 2.000,00 €

6. ΕΛΠΙΔΕΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ 2.000,00 €

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

1. ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 2.000,00 €

2. ΝΕΟΛ 1.500,00 €

3. ΑΠΕΣΔΑΣ «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» 1.500,00 €

4. Α.Γ.Σ. ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ 1.000,00 €

5. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 1.500,00 €

6. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 2.000,00 €

7. Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 1.500,00 €

8. ΑΟ ΠΑΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ 5.000,00 €

Π.Ε ΖΑΚΥΝΘΟΥ

1. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΑΓΕΖ) 2.000,00 €

2. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΑΝΟΖ) 2.000,00 €

3. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ «ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ» 2.000,00 €

4. ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΕΝΩΣΗ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ (ΖΕΥΣ) 1500,00 €

5. ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Ζ.Α.Ο.Α) 1.000,00 €

6. ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ Α.Ο 2.000,00 €

7. ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΑΔΟΥ Α.Ο 5.000,00 €

8. Α.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961 5.000,00 €

9. ΤΣΙΛΙΒΙ Α.Ο 5.000,00 €

Τα κρασιά των Επτανήσων ξεκινούν το ταξίδι τους στις τρίτες χώρες

Διαδικτυακή προβολή τους, διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ηλεκτρονική παρουσίαση του προγράμματος “Προώθηση Οίνων ΠΟΠ/ΠΓΕ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε τρίτες χώρες για τα έτη 2021 – 2023” την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να συναποφασίσουν με τους οινοποιούς οι αγορές και οι δράσεις που θα προταθούν στο πρόγραμμα και συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Σωτήρης Κουρής.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο κ. Γρηγόρης Μιχαήλος, Σύμβουλος Οίνου, ενώ την παρουσίαση παρακολούθησαν τα οινοποιεία της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και της Ζακύνθου τα οποία θα συμμετέχουν στο προαναφερθέν πρόγραμμα.

Οι ομιλητές παρουσίασαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την αγορά οίνου και το καταναλωτικό προφίλ στις αγορές, υπογραμμίζοντας πως και στις τρίτες χώρες το ελληνικό κρασί χαίρει εκτίμησης ως προϊόν υψηλής ποιότητας.

Τα κρασιά των Ιονίων Νήσων είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζονται από αυθεντικότητα, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και έχουν έντονη την αίσθηση της προέλευσης.

Αυτή είναι η καινοτομία που αναζητούν προηγμένες αγορές κρασιού όπως αυτή της Ιαπωνίας ή της Κορέας, της Αγγλίας (εμφανίζεται για πρώτη φορά λόγω του Brexit στα προγράμματα των τρίτων χωρών), των ΗΠΑ και του Καναδά.

“Αυτή η μοναδικότητα είναι που μπορεί να θέσει τις βάσεις για την εξαιρετική τους πορεία στις αγορές του εξωτερικού” ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου.

Μέσω του προγράμματος αυτού θα προβληθούν οι Οίνοι ΠΟΠ/ΠΓΕ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων:

•Οίνοι ΠΟΠ: Μαυροδάφνη – Ρομπόλα και Μοσχάτο Κεφαλονιας

•Οίνοι ΠΓΕ: Κέρκυρας -Λευκάδας – Ζακύνθου – Χαλικούνα – Μαντζαβινατα – Μεταξάτα – Πλαγιές Αίνου – Βερντέα

αξιοποιώντας επικοινωνιακά εργαλεία (καταχωρήσεις σε ιστοσελίδες, παραγωγή διαφημιστικού, ενημερωτικού υλικού έντυπου και ηλεκτρονικού), δράσεις ενημέρωσης επαγγελματιών, δημοσιογράφων και οινόφιλων καθώς και δράσεις προβολής (εκθέσεις, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας κλπ).

Το νέο αυτό πρόγραμμα προώθησης αποτελεί αποτέλεσμα πολύμηνης συλλογικής προσπάθειας με στόχο την υποστήριξη των τοπικών οινοποιητικών επιχειρήσεων στην εξαγωγική τους προσπάθεια σε πολύ σημαντικές αγορές. Η εξωστρέφεια αποτελεί μονόδρομο για όλες τις επιχειρήσεις και για τα οινοποιεία τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε εν μέσω COVID-19, η οποία έχει φέρει ισχυρά πλήγματα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Σωτήρης Κουρής, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, “Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αγαλλιάζει μια τέτοια προσπάθεια και γίνεται αρωγός στα Οινοποιία των νησιών μας για την προβολή των κρασιών μας και ευελπιστούμε οι ενέργειες αυτές να αποδώσουν καρπούς και να γίνει ένα πρώτο βήμα στην αναγνωσιμότητα των Οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ της Περιφέρειάς μας αλλά και στο άνοιγμα νέων αγορών. Πιστεύουμε στα τοπικά μας προϊόντα, στην αυθεντικότητά τους, στη ποιότητά τους, στην αξίας τους και στηρίζουμε έμπρακτα τις αξιόλογες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον αγροτικό και μεταποιητικό τομέα”.

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Σε πλήρη ετοιμότητα και άρτια οργανωμένο το διεθνές αεροδρόμιο της Κέρκυρας για να υποδεχθεί τους επισκέπτες μας»

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στο διεθνές αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» και ενημέρωση από τον Δ/ντη της Fraport στην Κέρκυρα, Σπύρο Κωστούρο, για το άνοιγμα των πτήσεων από το εξωτερικό και κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία

Ικανοποίηση της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, αφενός για την ετοιμότητα και οργάνωση του αεροδρομίου, αφετέρου για τα ήδη δεδομένα της επισκεψιμότητας στην Κέρκυρα

Αίσθημα ασφάλειας από την λειτουργία της Ειδικής Μονάδας του ΕΟΔΥ που διενεργεί τους ελέγχους μέσω των rapid tests στους επισκέπτες

Τη δυνατότητα να επιθεωρήσει τους χώρους του αναβαθμισμένου διεθνούς αεροδρομίου της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», με την ευκαιρία της επανεκκίνησης του Τουρισμού, αλλά και να ενημερωθεί για τις πτήσεις από το εξωτερικό και δη από τη Μεγάλη Βρετανία, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Μαΐου 2021 η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Η Περιφερειάρχης συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Κώστα Ζορμπά, ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Fraport Greece στο «Ιωάννης Καποδίστριας», Σπύρο Κωστούρο, για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο αεροδρόμιο σε επίπεδο ελέγχων, πρόληψης και προστασίας από τον Covid19 για επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και ο Κώστας Ζορμπάς συνομίλησαν με τους υγειονομικούς της Ειδικής Μονάδας του ΕΟΔΥ, που βρίσκεται στον χώρο του διεθνούς αεροδρομίου της Κέρκυρας για τη διενέργεια των rapid tests σε όλους όσοι φθάνουν στο νησί, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την ετοιμότητα και την οργάνωσή τους σε απόλυτο βαθμό.

Όπως ενημέρωσε την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Δ/ντης της Fraport Greece στην Κέρκυρα, έως τέλος Μαΐου οι πτήσεις από το εξωτερικό που θα προσγειώνονται επί κερκυραϊκού εδάφους θα είναι -κατά μέσο όρο- δέκα την ημέρα. Χθες, Κυριακή (16/5), αφίχθησαν δύο πτήσεις της TUI, από Μάντσεστερ και Γκάτγουικ, αντίστοιχα, ενώ αύριο, Τρίτη (18/5), αναμένεται στην Κέρκυρα μια ακόμα πτήση από τη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο Χίθροου μέσω της British Airways.

Παράλληλα, ο Σπύρος Κωστούρος ενημέρωσε τη Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και τον Κώστα Ζορμπά ότι έχει αυξηθεί η κίνηση της γενικής αεροπορίας για περισσότερες διελεύσεις αεροσκαφών.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων εξέφρασε την ικανοποίησή της, αφενός για την οργάνωση και την ετοιμότητα στην από αέρος πύλη εισόδου της Κέρκυρας ενόψει της τουριστικής περιόδου, αφετέρου για τον αριθμό των πτήσεων που ήδη καταγράφονται από τον βασικό τροφοδότη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό, τη Μεγάλη Βρετανία.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/5/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIAÂ