Το τελευταίο ΑΝΤΙΟ της ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΔΙΟΝΥΣΗ ΔΕΜΠΟΝΟ

Μέσα από τα βιβλία του διαβήκαμε και εμείς από τις σπετσαρίες και τα φαρμακομάγαζα, τα ασβεστοκάμινα και τους ανεμόμυλους, το ρολόι της Καμπάνας και τους κινηματογράφους. Αφουγκραστήκαμε την ψυχή των ανθρώπων, ανιχνεύσαμε τα σημάδια του τόπου μας, τους αγώνες και τις αγωνίες των ανθρώπων.

Θα τον θυμόμαστε να μιλά στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη , να κάνει τον περίπατό του το κοντόβραδο με την αγαπημένη του σύντροφο, να πετά χαμογελαστός λουλούδια απ’το μπαλκόνι του παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο Λιθόστρωτο, όταν η χορωδία και μαντολινάτα τραγούδαγε τα κάλαντα!

Μας είχε προσφέρει κείμενο για την έκδοση του 2ου Δίσκου μας ‘ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΜΑΤΑ’ και είχε μιλήσει για μας στην εκδήλωση για τα 30χρονα της Χορωδίας μας στο θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ στο Αργοστόλι. Ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει και να στηρίξει κάθε πολιτιστική προσπάθεια για την διάσωση της παράδοσής μας.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύντροφο και στήριγμα της ζωής του, τους γιούς του και τους υπόλοιπους συγγενείς .

Μακάρι , εάν ήταν διαφορετικά τα πράγματα (λόγω της Πανδημίας), να μπορούσαμε να τραγουδήσουμε μια από τις αγαπημένες του καντάδες στο μνήμα του

Ας είναι ελαφρύ το Κεφαλονίτικο χώμα του τον σκεπάζει !

Το ΔΣ.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,25/4/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA