Nέα από την Σερβία επ΄ευκαιρία των εορτασμών για την Εθνική Παλιγγενεσία

όγδοης τάξης από 16 Δημοτικά σχολεία . Μεγάλη συμβολή για την επίτευξη αυτής της συνεργασία έχει ο Επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας στη Κεφαλονιά, Βίκτωρ Ρουχωτάς, ο οποίος είναι και επίτιμος Δημότης του Βόζντοβατς.

Σε ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης προς τον Ελληνικό Λαό, αναρτήθηκαν στο δημαρχείο του Βόζντοβατς οι σημαίες των δύο αδελφικών λαών.

https://vozdovac.rs/2021/03/25/opstina-vozdovac-cestita-nacionalni-praznik-grckoj/

___________________________

Χαιρετισμός από την Βουλή της Σερβίας από τον κ.ALEKSANDAR MIRKOVIC-KASPER

Αγαπητοί φίλοι, αδέλφια μου,

Βίκτωρα Ρουχωτά και Θεόφιλε Μιχαλάτε από την Βουλή της Σερβίας σας στέλνω ευχές από την καρδιά μου και σας εύχομαι Χρόνια Πολλά για τη σημερινή μεγάλη ημέρα την ημέρα της Εθνικής Εορτής την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Ετούτη η ημέρα το 1821 ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση και μια νέα σελίδα στην πολύ πλούσια ιστορία του δυνατού, εργατικού και ευγενικού ελληνικού λαού. Για την ιστορία σας έμαθα πάρα πολλά όπως για την αγάπη για την Ελλάδα και την αγάπη του σέρβικου λαού προς τα εσάς. Σήμερα είναι για εσάς η μεγαλύτερη γιορτή και εμείς εχθές θυμηθήκαμε μία λυπητερή ημέρα στην ιστορία μας όταν ξεκίνησαν βομβαρδισμοί εναντίον της χώρας μας χωρίς καμία νομική στήριξη. Τότε όταν εμάς ήταν πολύ δύσκολα εσείς ήσασταν μαζί μας και μας δώσατε την στήριξή σας με διάφορες διαδηλώσεις στις πλατείες, στους δρόμους αλλά και με ανθρωπιστική βοήθεια την οποία οι πολίτες μας δεν θα ξεχάσουν ποτέ! Οι πραγματικοί φίλοι γνωρίζονται στις δυσκολίες και εσείς αυτό μας το αποδείξατε πολλές φορές μέχρι και σήμερα. Κάθε μια σας επιτυχία, χαρά, γιορτή είναι για εμάς μεγάλη χαρά γιατί η εκτίμηση και η αγάπη μεταξύ των δύο λαών μας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με λόγια. Μέχρι να ξανασυναντηθούμε στέλνω σε ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στις αδελφές μου και στα αδέρφια μου από την Κεφαλονιά εύχομαι πολλούς χαιρετισμούς και υγεία

Ο Βουλευτής του σέρβικου Κοινοβουλίου,

ALEKSANDAR MIRKOVICKASPER 

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,25/3/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIAÂ