Γιώργος Σκλαβούνος: Στην επέτειο γέννησης του ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Δεν θυσιάστηκαν για να ζήσουν οι απόγονοι τους σε μια , μια πατρίδα οικονομικά πολιτικά πολιτισμικά υποτελή. Μια πατρίδα που αδυνατεί να διασφαλίσει τα μέσα για την άμυνα της. Που αδυνατεί να αξιοποιήσει τον τεράστιο φυσικό της πλούτο. Που αδυνατεί να αξιοποιήσει το τεράστιο ανθρώπινο κεφάλαιο της και αναγκαζεται να μετατρέπεται σε χώρα εξαγωγής επιστημόνων.

Τιμούμε το 21 και τον Καποδίστρια αν !

Απελευθερώνουμε τον λαό μας από τις , παθογένειες που μας κατέστησαν φτωχοποιημένο υπό κηδεμονία κράτος. Απελευθερώνοντας την κοινωνία μας και τους θεσμούς της από την κυριαρχία του , αντικοινωνικού ατομικισμού. Ενός ατομικισμού που παραλύει το σύνολο των θεσμών μας και βυθίζει σε φαύλο κύκλο παρακμής την χώρα.

Χτίζοντας την μεγαλύτερη δυνατή Εθνική και κοινωνική συνοχή. Μια συνοχή θεμελιωμένη όχι σε ηθικολογικά συνθήματα, αλλά στην κοινωνική δικαιοσύνη, στο κράτος δικαιου, και ελευθερίας, την αλληλεγγύη, την υπεύθυνη και ανιδιοτελή συμμετοχή στα κοινά.

Τιμούμε το 21 και τον Μεγαλομάρτυρα Καποδίστρια καταχτώντας την βούληση, τα μεσα ,την γνώση, το ήθος εργασίας και συνεργασίας, , τους θεσμούς που θα μας επιτρέψουν να κτίσουμε μια πατρίδα που θα εμπνέει σεβασμό, εμπιστοσύνη, αφοσίωση και αγάπη στα παιδιά της. Μια πατρίδα ικανή να εμπνέει και να επιβάλλει τον σεβασμό σε εχθρούς και φίλους.

Τιμούμε το 21 προσφέροντας στις επόμενες γενιές μια πατρίδα αντάξια της ιστορίας της, ριζωμένη στις αξίες των παραδόσεων της. Προσφέροντας στις επόμενες γενιές τις δυνατότητες τις ευκαιρίες να είναι οι ελεύθεροι δημιουργοί του μέλλοντος τους να συμμετέχουν με αξιοπρέπεια στην κοινωνία των εθνών.//////

Ασφαλώς δεν αρκούν επετειακές εκδηλώσεις για να αλλάξουν την θέση και την σχέση της χώρας μας στον περιφερειακό και παγκόσμιο καταμερισμό δύναμης/ Το πώς θα περάσουμε με ασφάλεια, αξιοπρέπεια..αυτοδυναμία και ελευθερία, στον τρίτο αιώνα του ελεύθερου εθνικού μας βίου είναι πιστεύω το θέμα που πρέπει σοβαρά να μας απασχολήσει ολόκληρο το 2021. Το πώς θα καταστεί το 2021 όχι απλά έτος επετειακών εκδηλώσεων και μάλιστα υπό τις ιταμές απειλές των νέο-Οθωμανών, αλλά έτος αφετηρία καθολικής αναγέννησης αποτελεί πιστεύω το θέμα..Ελπίζω και υπόσχομαι να επανέλθω,

Γιώργος Σκλαβούνος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10/2/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA