Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

Στο ίδιο πλαίσιο, διαπιστώθηκαν (9) παραβάσεις στην Κέρκυρα, (1) στην Κεφαλλονιά, (2) στη Λευκάδα και (4) στη Ζάκυνθο για μη χρήση μάσκας, για τις οποίες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, ενώ επιπλέον στην Κεφαλλονιά βεβαιώθηκε και μία παράβαση για υπεράριθμο επιβάτη σε όχημα, με διοικητικό πρόστιμο (150) ευρώ.

Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα

Κατασχέθηκαν (323) κιλά περίπου ακατέργαστης κάνναβης

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της Κυριακής (27-12-2020), στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη αλλοδαπός με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα για τον εντοπισμό οργανωμένων κυκλωμάτων μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών στη βορειοανατολική ακτογραμμή του νησιού της Κέρκυρας. Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε, στην παραλιακή περιοχή της Δασιάς στην Κέρκυρα, αλλοδαπός, που είχε στην κατοχή του και μετέφερε με σκοπό να αποκρύψει σε πυκνή βλάστηση, (72) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους τριακοσίων είκοσι δύο κιλών και τετρακοσίων δύο γραμμαρίων περίπου, ενώ κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα.

Όπως διαπιστώθηκε, από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών, μεταφέρθηκε και παραδόθηκε στον αλλοδαπό, λίγη ώρα πριν τη σύλληψή του, με τη χρήση δύο ταχύπλοων σκαφών (τύπου jet ski) που είχαν προσεγγίσει την παραλία όπου έγινε η επιχείρηση, τα οποία αναζητούνται.

Επιπλέον, πρωινές ώρες, σήμερα (28-12-2020), παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•(3) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 484 γραμμαρίων περίπου και

•(2) ζυγαριές ακριβείας.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα στην Κεφαλλονιά για μη τήρηση των μέτρων διασποράς του Covid-19 και για παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες (24-12-2020), στο Αργοστόλι, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, δύο ημεδαποί για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της μη τήρησης των μέτρων διασποράς του Covid-19, παράνομης κατοχής όπλων και ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, σε οικία στο Αργοστόλι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης (πάρτι), με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της οικίας και να του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο (3.000), ως διοργανωτή.

Παράλληλα επιβλήθηκαν και από (300) ευρώ διοικητικό πρόστιμο στους (6) ημεδαπούς, συμμετέχοντες στο πάρτι, για παράβαση του περιορισμού κίνησης.

Από την έρευνα στην οικία του ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κυνηγετικά όπλα και πολεμικό τυφέκιο με δώδεκα σφαίρες, τα οποία κατείχε παράνομα καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία είχε στην κατοχή του από κοινού με τον δεύτερο ημεδαπό.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Συνελήφθησαν (9) άτομα στη Ζάκυνθο για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, όπλων και εκρηκτικών και μη τήρηση των μέτρων διασποράς του κορωνοϊού

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το συνολικό χρηματικό ποσό των (3.225) ευρώ, (12) τράπουλες και αμμωνιοδυναμίτιδα

Βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους (8.400) ευρώ στους συλληφθέντες

Συνελήφθησαν, χτες (24-12-2020), το βράδυ, σε αγροτική οικία στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, (9) άτομα για παράβαση – κατά περίπτωση – της νομοθεσίας περί παιγνίων, εκρηκτικών και όπλων και μη τήρηση των μέτρων διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε ότι σε αγροτική οικία, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, διενεργούνταν το τυχερό παίγνιο «Θανάσης», με χρηματικά ποσά.

Κατά τον έλεγχο στο χώρο της οικίας βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (3.225) ευρώ, (12) τράπουλες, (3) μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας και (105) μέτρα φυτίλι, ενώ σε όχημα ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετική καραμπίνα με (4) φυσίγγια.

Στον ιδιοκτήτη της οικίας επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (3.000) ευρώ, ως διοργανωτή και επιπλέον σε όλους τους συλληφθέντες από (300) ευρώ για μη χρήση μάσκας και (300) ευρώ για παράβαση του περιορισμού κίνησης.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών Ζακύνθου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,26-28/12/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIAÂ