Νέα από την Περιφέρεια Ι.Ν.

Η Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες της παρουσίασαν το πρόγραμμα της Περιφερειακής Αρχής για την “Ασφαλή και υγιή Περιφέρειά” τους και τις ανάγκες που καλείται να καλύψει η Κυβέρνηση.

Συζητήθηκαν και θέματα COVID 19 που απασχολούν υγειονομικό προσωπικό και επαγγελματίες του τουρισμού ενώ έγινε ενημέρωση του Υφυπουργού και για το πρόγραμμα “Εκπαίδευσης των επαγγελματιών του τουρισμού” σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ως προς την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, μια δράση που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με ποσό που ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ.

Τονίστηκε έντονα το θέμα της νησιωτικότητας και η επείγουσα ανάγκη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία και κατατέθηκα προτάσεις επαναπροσδιορισμού των κινήτρων που μπορούν να δοθούν στους επικουρικούς και ειδικευόμενους γιατρούς, ώστε να υπάρχει πλήρη κάλυψη στην στελέχωση των νοσοκομείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τονίστηκε, το θέμα της επαναλειτουργίας της πλατφόρμας για την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού λόγω των προβλημάτων που υπήρξαν στον πρώτο διαγωνισμό από την 6η ΥΠΕ.

Ζήτησαν από τον Υφυπουργό τον εξοπλισμό και την λειτουργία των ΜΕΘ σε όλα τα Γενικά Νοσοκομεία εστιάζοντας στις απαράδεκτες ελλείψεις στην Κεφαλλονιά και στην Λευκάδα.

Ενημερώθηκε ο Υφυπουργός για τη συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το ΕΚΑΒ το οποίο θα αναλάβει την διαγωνιστική διαδικασία για την επίσπευση των διαδικασιών προμήθειας ασθενοφόρων μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΣΠΑ. Αφορά την προμήθεια πέντε ασθενοφόρων και τεσσάρων κινητών μονάδων για τον αστικό ιστό, αρχικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.

Συζητήθηκε επίσης η αναγκαιότητα της προμήθειας δύο πλωτών ασθενοφόρων τα οποία θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 500.000 ευρώ ενισχύοντας ετσι το αίσθημα της ασφάλειας των συμπολιτών μας ειδικά εκείνων των ακριτικών νησιών του Ιονίου.

Τέλος αναλύθηκε το θέμα της τηλεϊατρικής, πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω ΕΣΠΑ, αρχικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ το οποίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο κυρίως για απομακρυσμένες περιοχές και τα μικρά νησιά.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής

Στα πλαίσια της επίσκεψης στην Κέρκυρα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Μιχάλη Χρυσοχοίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας με την συμμετοχή των τριών Βουλευτών του Νησιού, των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Ελληνικής

Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η οποία απουσίαζε λόγω προγραμματισμένων συναντήσεων εργασίας στην Αθήνα, εκπροσώπησαν η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης.

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν τον Υπουργό για την ολοκλήρωση της παράδοσης του εξοπλισμού προς την Ελληνική Αστυνομία, στα πλαίσια της δράσης “Εξοπλισμός Αστυνομικών Υπηρεσιών Περιφερειών Ιονίων Νήσων για δράσεις Οδικής Ασφάλειας”, στον οποίον περιλαμβάνονται για την Κέρκυρα (11) αστυνομικά οχήματα διαφόρων τύπων, (01) φορητό ραντάρ και (11) ασύρματοι πομποδέκτες, καθώς επίσης και για την πορεία του προγράμματος “Προμήθεια Πυροσβεστικού Εξοπλισμού για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και πλημμυρικών φαινομένων και την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας” που περιλαμβάνει για την Π.Ε Κέρκυρας (02) διασωστικά οχήματα και (04) υδροφόρες, ευελπιστώντας ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Επίσης έγινε ενημέρωση για την πορεία της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου “Διαμόρφωση χώρου κτηρίου ΠΥΚ και κατασκευή πρατηρίου καυσίμων” συνολικού προϋπολογισμού 230.500,00 ευρώ.

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες ζήτησαν από τον Υπουργό να ενημερωθούν για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νέου νόμου 4662/2020, που αφορά την σύσταση (13) Περιφερειακών Επιχειρησιακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας, ένα σε κάθε Περιφέρεια, προκειμένου η Περιφέρειά μας να είναι έτοιμη ως προς την αναζήτηση κατάλληλου χώρου εγκατάστασης.

Επίσης ζήτησαν:

1.Να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις για τις δράσεις του

Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων σε

τοπικό επίπεδο, που αφορούν στην πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση, αποκατάσταση, διότι οι μέχρι σήμερα χρηματοδοτήσεις δεν επαρκούν.

2.Να στελεχωθούν οι Υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας με κατάλληλο

μόνιμο προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (μηχανικοί, σεισμολόγοι, γεωλόγοι

κλπ), προκειμένου οι Υπηρεσίες να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ειδικές,

έκτακτες και εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες που προκύπτουν καθ όλη την

διάρκεια του έτους.

3.Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες εξήραν το έργο τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας,

όσο και της Πυροσβεστικής και τόνισαν στον Υπουργό την άριστη συνεργασία

της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας τόσο με την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, όσο και με την Διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

4.Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι σκοπός της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι να

βοηθήσει τις εν λόγω Υπηρεσίες, ώστε το έργο τους στο νησί να είναι

αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο, για τους ίδιους τους Αστυνομικούς

και τους Πυροσβέστες, καθώς και για τους πολίτες.

Επαφές Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για έλξη κινηματογραφικών παραγωγών

Στην Κέρκυρα γυρίσματα σειράς που θα προβληθεί σε Ελλάδα και Γερμανία

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της διεθνούς εταιρείας κινηματογραφικής και τηλεοπτικής διανομής Tanweer, Joseph Samaan είχε στην Αθήνα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με στόχο τη συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την έλξη οπτικο-ακουστικών παραγωγών.

Στη συνέχεια, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου υποδέχθηκε στο γραφείο της, στις Αλυκές Ποταμού, τους υπεύθυνους της οργάνωσης και διεύθυνσης παραγωγής Ματθαίο Βούλγαρη και Φένια Κοσσοβίτσα.

Η κ. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου παρουσίασε την προετοιμασία της Περιφέρειας σε όλα τα νησιά για να εξυπηρετήσουν κάθε μεγάλη ή μικρή παραγωγή και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο σχεδιαζόμενο Film Office το οποίο θα συντονίσει τις ενέργειες υποδοχής, υποστήριξης και έλξης οπτικο-ακουστικών παραγωγών από την εγχώρια και την διεθνή αγορά.

Στη συνάντηση, συμμετείχε επίσης ο Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας, όπου εξετάστηκε και η δυνατότητα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο, στα γυρίσματα της σειράς ως προς την χρήση των υποδομών αλλά και την συμμετοχή των φοιτητων.

Τα αποτελέσματα των συναντήσεων είναι απολύτως θετικά και τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο στην Κέρκυρα ενω η σειρά προγραμματίζεται να προβληθεί από την Cosmote tv, μέσω της διεθνούς εταιρείας κινηματογραφικής και τηλεοπτικής διανομής Tanweer Alliances A.E., σε Ελλάδα και Γερμανία.

21 ΙΟΥΝΙΟΥ || ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: “Συνδετικός ιστός, ιστορική παράδοση

και σύγχρονη δημιουργία η μουσική για τα Ιόνια Νησιά”

“Αναπόσπαστο στοιχείο του Επτανησιακού πολιτισμού η μουσική εκφράζει την ιστορική διαδρομή μας, τον διάλογο πολιτισμών κι επιρροών που καλλιεργήθηκε επί αιώνες στα νησιά μας, διαμόρφωσε τον ανοικτό και δημιουργικό χαρακτήρα μας και επηρέασε την πολιτισμική πορεία της Ελλάδας.

Αποτελεί ακόμα σήμερα κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητας και της συμμετοχής μας στο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Η Περιφερειακή Αρχή τιμά την μουσική και τους μουσικούς των Ιονίων Νήσων όπου και εάν βρίσκονται και τους προβάλλει, ενισχύει τις δομές, τα μουσικά σχήματα, τις χορωδίες και τις μπάντες της, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την συνέχιση της μουσικής παράδοσης και της ακτινοβολίας της.

Εν μέσω της πανδημίας του κορονωϊου, η μουσική κατάφερε να είναι παρούσα όπως μας απέδειξαν τα εντυπωσιακά digital concerts.

Το φετινό αλλιώτικο καλοκαίρι θα έχει μουσικό χρώμα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων” δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20/6/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA