ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ & ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ “ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ” TOY Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Στην περίπτωση αυτή ο Κώστας Ευαγγελάτος προχωρεί στη μετάλλαξη του φυσικού φαινομένου σε μια ποιητική βίωση η οποία δε θέλει να διδάξει, αλλά να κάνει την ψυχή του θεατή να χαρεί, όπως έλεγε ο Ερατοσθένης: «Ποιητής έφη πάντα στοχάζεσθαι ψυχαγωγίας, ου διδασκαλίας».

O ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς μεταξύ άλλων αναφέρει σε κριτική του για τις “Εικαστικές εκτοξεύσεις” του Κώστα Ευαγγελάτου: “Με ακρίβεια και δεξιοτεχνία στην αναπαράσταση o Kώστας Ευαγγελάτος διατηρεί το μεγαλείο στην υπερβατικότητα και στην τεχνική οντότητα των εικαστικών αποδόσεων του. Οι καταθέσεις του προέρχονται από στοχαστικές σκέψεις και απεικονίζουν αρχετυπικές εικόνες.

Τα πρόσωπα, οι σωματογραφίες, οι ανθογραφίες, οι μορφές και τα σχήματα εμπεριέχουν μια ενοποιητική γραμμή που ως αντίληψη αποκαλύπτει ένα βαθυστόχαστο περιεχόμενο δεδομένων ερωτικού, συμβολικού και ποιητικού ύφους.”

Η έκθεση “Εικαστικές εκτοξεύσεις” του Κώστα Ευαγγελάτου στο Polis Art cafe, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, παρατάθηκε μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου 2020.

Τηλ. επικοινωνίας: 210 7294259, 6944621286

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 31/1/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIAÂ