Το ελάχιστο εισόδημα που θα εξασφαλίζει άδεια παραμονής στη Βρετανία
Συγκεκριμένα για το σύστημα μορίων εκτιμά ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί μόνο για ειδικευμένους εργαζόμενους που δεν έχουν βρει εργασία πριν από την έλευσή τους, ενώ όσοι ειδικευμένοι έρχονται με εξασφαλισμένη θέση εργασίας θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν λιγότερες από 30.000 λίρες ετησίως (συγκεκριμένα να μπορούν να αμείβονται και με περίπου 25.000).
Μειώνοντας το όριο μισθολογικών απαιτήσεων, υποστηρίζει η Επιτροπή, θα είναι ευκολότερο για τους δασκάλους, τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία και όσους ξεκινούν τώρα την καριέρα τους να πληρούν τα κριτήρια και συνεπώς θα μειωθούν οι ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στο NHS, στα σχολεία και στην κοινωνική πρόνοια. Προτείνει ακόμη διαφορετικά μισθολογικά όρια, ανάλογα με τα επαγγέλματα και ένα είδος πιλοτικής βίζας για όσους θέλουν να εργαστούν σε απομακρυσμένες περιοχές στη χώρα.
Ανησυχία σε επιχειρήσεις που απασχολούν πολίτες της ΕΕ
Η Επιτροπή διευκρινίζει ότι οι προτάσεις της μπορεί να επιφέρουν μείωση στην μελλοντική ανάπτυξη του πληθυσμού και της οικονομίας σε σύγκριση με ένα σύστημα ελεύθερης μετακίνησης, καθώς θα υπάρχουν όρια δεξιοτήτων και μισθολογικών απολαβών, καθώς επίσης μικρές αυξήσεις στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, στην παραγωγικότητα και στα δημοσιονομικά.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Πάντως, στελέχη του κλάδου της βιομηχανίας υποστηρίζουν ότι ακόμη και το μειωμένο μισθολογικό όριο που προτείνει η Επιτροπή (περίπου στις 25.000 λίρες ετησίως) εξακολουθεί να είναι υψηλό. Η Ομοσπονδία Μικρών Επιχειρήσεων και ο οργανισμός που εκπροσωπεί τα πανεπιστήμια εκφράζουν ανησυχία για την στελέχωσή τους με προσωπικό που απασχολείται σε εργαστηριακές και τεχνικές θέσεις, όπως και με βοηθούς καθηγητές ή ερευνητές από χώρες της ΕΕ, ακόμη και με βάση το προτεινόμενο μισθολογικό όριο.
ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28/1/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIAÂ