IKI: Έκδοση βιβλίου για τον πληθυσμό της Ιθάκης

Από την πλευρά της Ιονίου Εταιρείας, ο πρόεδρος της κ. Σ. Σκλαβενίτης Δρ. Ιστορίας αναφέρει μεταξύ άλλων στο σημείωμά του ότι «…η δημοσίευση αρχειακών πηγών προάγει την ιστορική έρευνα φέρνοντας στο φως άγνωστα πολλές φορές στοιχεία και δίνοντας έναυσμα και υλικό για περαιτέρω μελέτες. Η στιγμή της διενέργειας της απογραφής, δηλαδή στις αρχές του 19ου αιώνα και πιο συγκεκριμένα αμέσως μετά την κατάλυση της Επτανήσου Πολιτείας και την επάνοδο των Γάλλων στα νησιά, καθιστά ενδιαφέρουσα και χρονικά την εν λόγω πηγή.

Η παρουσίαση του βιβλίου προγραμματίζεται να γίνει στην Ιθάκη τους πρώτους μήνες του επόμενου χρόνου σε συνεννόηση με την δημοτική αρχή και πολιτιστικούς φορείς του νησιού. Το ΙΚΙ, έχοντας πάντα ως βασική αρχή του την συνεργασία και συνέργεια μεταξύ των πολιτιστικών και πνευματικών φορέων, θα συνεχίσει και με άλλες παρόμοιες δράσεις και πρωτοβουλίες στο μέλλον.

Τέλος, το ΙΚΙ εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους συντελεστές της έκδοσης και ιδιαίτερα στον κ. Σωκράτη Πουλή για την φιλολογική και τυπογραφική επιμέλεια και στην κα Παυλίνα Αλεξανδροπούλου για το σχεδιασμό του εξωφύλλου.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΙΚΙ info@ikifoundation.gr

Για το ΙΚΙ

Ηλίας Μπεριάτος

Πρόεδρος του Δ.Σ.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20/12/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIAÂ