ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ, ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ- ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Δεν υπήρχε δυνατότητα πρώτης βοήθειας σε χώρο που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες ημερησίως και που αποτελεί κατά τα άλλα το διαβατήριό μας στις διεθνείς εκθέσεις ανά τον πλανήτη!

Είναι σε όλους μας κατανοητό καθώς το βιώνουμε καθημερινά φίλοι και φίλες ότι το καθεστώς των μνημονίων που μονιμοποιείται στη χώρα μας έχει συνέπειες στις ζωές μας σε όλες τις εκφάνσεις και όλο και πιο συχνά με το υψηλότερο τίμημα.

Το τονίζουμε αυτό γιατί απόρροιά του είναι οι περιορισμοί στην αυτοδιαχείριση της χώρας μας τόσο στην εξωτερική της πολιτική, όσο και στην οικονομική διαχείριση του παραγόμενου πλούτου εσωτερικά, καθώς και του φυσικού πλούτου που κομμάτι του είναι και οι παραλίες μας.

Αυτή η πραγματικότητα μας βρίσκει αντίθετους σε αυτές τις πρακτικές που εφαρμόζονται σε χώρες και λαούς, αλλά κυρίως αντίθετους σε αυτούς που τις εφαρμόζουν και στους υποστηρικτές τους.

Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που μεγάλο μέρος ευθύνης για δυστυχήματα και άλλα μεγάλα δεινά φέρουν οι ντόπιοι θεσμοί και οι ανά περίοδο εκπρόσωποί τους.

Μία τέτοια περίπτωση και το δυστύχημα στο Μύρτο όπου θα πρέπει να απαντήσει η δημοτική αρχή όχι μόνο στους Κεφαλλονίτες αλλά και στους πολίτες του κόσμου, ποια μέριμνα είχε και έχει για την ασφαλή επίσκεψη και παραμονή στις οργανωμένες και διαφημισμένες παραλίες του νησιού!

Πως με ποιόν τρόπο ελέγχει την τήρηση των κανόνων, αν υπάρχουν;

Πως αντέδρασε, αν αντέδρασε μετά από το δυστυχές περιστατικό η δημοτική αρχή ώστε να μην έχουμε κάποια επανάληψη καθώς είναι αρχή καλοκαιριού και χιλιάδες ζωές θα βρίσκονται καθημερινά στις παραλίες;

Ποιες συμβάσεις έχουν υπογραφεί με εταιρίες για την λειτουργία των παραλιών, ποιοι οι όροι των συμβάσεων που αφορούν την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών, και τέλος ποιος ελέγχει την τήρηση των όρων αυτών;

Ποιες θέσεις έχει επεξεργαστεί και ποιες προτάσεις έχει απευθύνει στην κεντρική εξουσία όλον αυτό τον καιρό που γνωρίζει τα προβλήματα των παραλιών η δημοτική αρχή, προτού αμαυρωθεί περεταίρω η εικόνα του νησιού σχετικά με τις υποδομές του;

Τι απαντά στους πολίτες για το κόστος στην τοπική οικονομία και στα νοικοκυριά τέτοιων χειρισμών;

Φίλοι και φίλες η θέση των πολιτών για αυτά τα ζητήματα είναι μία:

Επειδή όπου επιχειρήθηκε τα τελευταία χρόνια η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση του δημόσιου πλούτου ή αναγκών στο δήμο Κεφαλονιάς τα αποτελέσματα είχαν δραματική αποτυχία για το συμφέρον των πολιτών ( ΧΥΤΑ, παραλίες, σπήλαια, μεταφορές)·

Προτείνουμε να γίνει διεκδίκηση, τον δημόσιο φυσικό και αρχαιολογικό πλούτο, τα δημόσια φυσικά αγαθά και τις γενικές ανάγκες των οργανωμένων τοπικών κοινωνιών να μπορούν να τις διαχειρίζονται οι τοπικές διοικήσεις με τη συνεργασία και τον έλεγχο της κεντρικής εξουσίας. Με προσωπικό που θα αξιολογείται και θα επιλέγεται από δημόσιο φορέα με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και τις προβλεπόμενες ανά περίπτωση συνθήκες ασφάλειας.

Μέχρι να επιτευχθεί κάτι τέτοιο προτείνουμε οι συμβάσεις που υπογράφονται, ειδικά με ιδιώτες, ακόμη και με απευθείας αναθέσεις να υπόκεινται σε έλεγχο από το εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο και όταν αυτό αιτείται από λαϊκές συνελεύσεις.

Προϋπόθεση για συμβούν αυτά συντοπίτες και συντοπίτισσες είναι η ανάπτυξη τεκμηριωμένου αντιμνημονιακού μετώπου, δημιουργώντας συνεργασίες και συμμαχίες γειτονικών κοινωνιών ισχυροποιώντας με γερή θεμελίωση τις απόψεις μας και τις διεκδικήσεις μας.

Σιγά σιγά αφού πιστέψουμε σ’αυτό που θέλουμε για μας και τον τόπο μας να προσπαθήσουμε κάνοντας και άλλους κοινωνούς να γίνουμε όσο ισχυροί χρειάζεται για να πετύχουμε το στόχο μας.

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ !!!

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24/6/2019 #ODUSSEIA T.K.