Γιώργος Σκλαβούνος: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ….Ο Άγγλος πρίγκιπας Αλφρέδος…Βασιλιάς της Ελλάδος

Η Αγγλία Με σκοπό να ακυρώσει τον επαναστατικό πατριωτικό πυρετό που ενέπνεε και έπνεε στα Βαλκάνια και τον Ελληνισμό η θριαμβεύουσα Ιταλική ενοποίηση, άρχισαν να καλλιεργεί με πολλή σοβαροφάνεια το μύθο για ένα νέο Ελληνικό Βασίλειο με άγγλο βασιλιά!

Καλιεργούσε τον μύθο για ένα νεο Εθνικό Ελληνικό Κέντρο με έδρα την Κέρκυρα, που θα περιελάμβανε και τη Θεσσαλία και την Ήπειρο . Ο μύθος καλλιεργείται και τρέφεται εντονότερα και μετά την έξωση του Όθωνα.

Τώρα καλούνται οι Έλληνες να εκλέξουν άγγλο για Βασιλιά να εκλέξουν τον Αλφρέδο για βασιλιά. τους. Η προπαγάνδα στηρίζει την θέση οτι η Τουρκόφιλη Αγγλία θα φιλελληνίσει με την αποδοχή του Άγγλου πρίγκιπα στο θρόνο της Ελλάδος. Στα Ιόνια τυπώνονται φυλλάδια στην Ελληνική και την Αγγλική πάνω στο Εθνοσωτήριο σχέδιο. Στην Αγγλία Περιοδικά όπως το once a week,δημοσιεύουν ενεπίγραφα άρθρα που στηρίζουν την σημασία της ανάρρησης στον του Αλφρέδου.

Η διάσημη στην εποχή της αρθρογράφος Harriet Martineau δίνει ευρύτατες διαστάσεις στο θέμα.

Συνεργασία Αγγλόφιλων των Ιονίων και της Ελλάδας εργάζεται για την υπό τον Αλφρέδο προετοιμαζόμενη δήθεν διακυβέρνηση . Ο μύθος υπερασπίζεται με επίσκεψη του Αλφρέδου στην Κέρκυρα και στην Αθήνα Παρά το γεγονός ότι επίσκεψη βρισκόταν στο πλαίσιο ευρύτερου ταξιδιού του πριγκιπα στην Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή… Έτσι λέγανε…θα αντιμετωπιστεί και η Ρώσικη επιρροή στην Ελλάδα και η Αγγλία θα καθιστούσε την Ελλάδα ισχυρό κράτος στην ανατολή που θα θα συμπεριλάμβανε ολόκληρο τον διαιρεμένο Ελληνισμό

Στην καρικατούρα δημοψηφίσματος που διοργανώνεται ο Αλφρέδος θα πάρει 230.701 ψήφου επι συνόλου ψηφισάντων 244.202

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης

Ο Χ..Τρικούπης στη Εθνοσυνέλευση, παροτρύνει για την γρηγορότερη δυνατή διαλογή των ψήφων. Και τελειώνει την Ομιλία του λέγοντας. “…πρωτόκολλα και συνθήκαι είναι μηδέν απέναντι της καθολικής ψηφοφορίας .Η εκλογή του Αλφρέδου είναι λάμψις καταβάσα δια μιάς άνωθεν εις τα καρδίας των Ελλήνων. Η μεν διπλωματία θέλει να ματαιώσει την θέλησιν του λαού, αλλά ημείς χρεωστούμεν εις την πατρίδα και εις ημάς αυτούς όχι μόνον να ανοίξωμεν, αλλά πλατύνομεν το στόμα μας,εκφράζοντες και επισημοποιούντες,ότι ο Ελληνικός λαός εξέλεξε Βασιλέα αυτού τον Αλφρέδο…».

… Η εθνοσυνέλευση ανακήρυξε τον Αλφρέδο Βασιλιά των Ελλήνων..

Η Βρετανία αρνήθηκε την εκλογή και ανέλαβε εργολαβικά να ανεύρει Βασιλιά για τους Έλληνες. Βασιλιά που θα αποδεχόταν ως οριστικά τα σύνορα με την Οθωμανική Αυτοκρατορία,Θα αποδεχόταν το δόγμα της ακεραιότητας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας…ανατίναξη των Κερκυραϊκών Φρουρίων… Οι όροι που έθετε η Αγγλία στου υποψηφίους Βασιλείς.. ήταν απαράδεκτοι και κατέστησαν την εργολαβία προβληματική.

Ο απολυτος ευτελισμός του εΕλληνικου κράτους και η εσχατη ταπεινωση του Ελληνικου λαου υπήρξε το γεγονός ότι συνυποψήφιος του Αλφρέδου στο Δημοψηφισμα ηταν και ο Γεώργιος που μας εφεραν οι Αγγλοι ως βασιλιά Ο Γεωργιος λοιπών πήρε μονον 6 ψήφους . Αν αμφιβάλλετε μπορει και το διαδίκτυο να σας λύσει την αμφιβολία ,αν χτυπήσετε .

•Και για να ξαναθυμίσουμε την άρνηση του Οθωνα να δεχθεί ,την με τους Αγγλικούς ορους, Ενωση παραθέτουμε:

Φωτίζοντας τα της Ενωσεως.// Γιατί ο Οθωνας αρνήθηκε την Ένωση;;

..”Ο Παλμεστρων δια του Σπ. Τρικούπη επανερχομένου (1861) εις Αθήνας,πρότεινε τω Οθωνι την προσάρτησιν της Επτανήσου, επι τω αυστηρώ όμως όρω, αυστηράς αποχής από πάσης ενεργείας και πάσης επιθέσεως κατα της γείτονος επικτράτειας” Οπως διηγήθηκε ο Τρικούπης στον Δραγούμη “Μοι παρήγγειλεν ο Πάλμεστρων να ομιλήσω μετά του βασιλέως να βεβαιώσω αυτόν οτι η παραχώρησις γίνεται αλλ’ ότι εις αντάλλαγμα ζητεί παρ’ αυτού η Αγγλία μονον την υπόσχεσιν οτι ούτε φανερά ούτε μυστικά θα ενοχλεί πλέον την Τουρκίαν”( Πηγές Ξενοκρατία και Βασιλεια εν Ελλάδι. Γ Φιλάρετος..Κυριακίδης, Δραγουμης,Χιωτης.

…Κάπως έτσι…με διώξαμε τον Όθωνα. Κάπως ετσι με ραβδι και με καρότο, ψηφίσαμε τον Αλφρέδο και κάπως έτσι καταλήξαμε στον Γκλύξμπουργκ ως βασιλιά εγγυητή της ακεραιότητας την Οθωμανικής Αυτοκρατορίας… Έτσι και σήμερα επανεμφανίζεται η Αγγλία… να απαιτεί ρόλο ανιδιοτελούς υπερασπιστή του διεθνούς δικαίου στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,18/5/2019 #ODUSSEIA