Iδρυση Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού

Ο Ορ­γα­νι­σμός Βι­βλί­ου και Πο­λι­τι­σμού θα εί­ναι νο­μι­κό πρό­σω­πο ιδιω­τι­κού δι­καί­ου υπα­γό­με­νου στην επο­πτεία του Υπουρ­γού Πο­λι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού, θα διοι­κεί­ται από επτα­με­λές Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο και θα απα­σχο­λεί 35 ερ­γα­ζό­με­νους.

Ο ΟΣ­ΔΕΛ συμ­με­τεί­χε στη σχε­τι­κή δια­βού­λευ­ση εκ­προ­σω­πού­με­νος από τον Διευ­θυ­ντή του, Γιωρ­γαν­δρέα Ζάν­νο. Ο κ. Ζάν­νος υπέ­βα­λε, με­τα­ξύ άλ­λων, προ­τά­σεις βελ­τί­ω­σης του σχε­δί­ου νό­μου ανα­φο­ρι­κά α) με τις αρ­μο­διό­τη­τες του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου και τη δυ­να­τό­τη­τα με­τα­βί­βα­σης αυ­τών στη Διεύ­θυν­ση του νέ­ου φο­ρέα και β) με τα προ­σό­ντα του Διευ­θυ­ντή και τη μη υπο­χρε­ω­τι­κή κα­το­χή δι­δα­κτο­ρι­κού τί­τλου ως απα­ραί­τη­της προ­ϋ­πό­θε­σης για την πρό­σλη­ψη στε­λέ­χους.

Οι πε­ρισ­σό­τε­ροι φο­ρείς ζή­τη­σαν να ανα­λά­βει ο νέ­ος φο­ρέ­ας και την αρ­μο­διό­τη­τα ορ­γά­νω­σης και συμ­με­το­χής σε διε­θνείς εκ­θέ­σεις ενώ προ­βλη­μα­τι­σμοί εκ­φρά­στη­καν σχε­τι­κά με το ιδιαί­τε­ρα φι­λό­δο­ξο μέ­γε­θος του ορ­γα­νι­σμού (35 άτο­μα).

Ελ­πί­ζου­με ότι ο νέ­ος φο­ρέ­ας θα κα­λύ­ψει το κε­νό που άφη­σε το ΕΚΕ­ΒΙ στο χώ­ρο του βι­βλί­ου και ευ­χό­μα­στε το έρ­γο του να εί­ναι πιο κα­θο­ρι­στι­κό και δη­μιουρ­γι­κό για όλους μας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7/5/2019 #ODUSSEIA OSDELÂÂ