Α. Θεοπεφτάτου: Ποτέ ξανά φασισμός!

Δεν τα ξεχνάμε όλα αυτά όμως και για ένα ακόμα λόγο. Γιατί οι δυνάμεις της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού στην Ευρώπη ενδυναμώνουν τη δράση τους και διεκδικούν όλο και περισσότερο να διαδραματίσουν ισχυρότερο πολιτικό ρόλο, επανερχόμενες στο προσκήνιο. Στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο η κρίση βάθαινε και οι πολιτικές λιτότητας ενισχύονταν, τόσο οι ιδέες της άκρας δεξιάς έβρισκαν έδαφος.

Είναι ευθύνη όλων των Δημοκρατικών και Προοδευτικών δυνάμεων να εργαστούν από κοινού για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής εναλλακτικής πρότασης, με στρατηγικούς στόχους την εδραίωση της δημοκρατίας, την κατοχύρωση της αξιοπρεπούς εργασίας, την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Στις εκλογικές αναμετρήσεις που πλησιάζουν, χρειάζεται να διατρανώσουμε ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό «όχι» ενάντια σε όλες αυτές τις δυνάμεις που επιδιώκουν να επαναφέρουν το μίσος ανάμεσα στους πολίτες, να διχάσουν την κοινωνία και να τη γυρίσουν στο παρελθόν. Δεν θα επιτρέψουμε την ιστορική λήθη, δεν ξεχνάμε, ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Αθήνα, 21 Απριλίου 2019

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Γραμματέας Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/4/2019 #ODUSSEIA