ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

-Πολλοί αστυνομικοί εξέφρασαν την αντίθεση τους στη χρησιμοποίησή τους ως κατασταλτική δύναμη στη Λευκίμμη

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχης και δήμαρχος υπογράμμισαν ότι αντιμετωπίζουν τους Αστυνομικούς και γενικότερα τους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας ως εργαζόμενους και τους ξεχωρίζουν από τον κατασταλτικό ρόλο που τους δίνουν οι αστικές κυβερνήσεις.

Επειδή και οι ίδιοι έχουν δεχτεί μεγάλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις από όλες τις κυβερνήσεις για αυτό στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις πρέπει να καταδικάσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που υλοποιούν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και οι συνδυασμοί τους και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζονται από το ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στη χρησιμοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων για το άνοιγμα του παράνομου ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Π.Υ. αναδείχθηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην έλλειψη μελετών πυροπροστασίας για τα περισσότερα σχολεία της Κέρκυρας. Ακόμα λιγότερα είναι τα σχολεία που διαθέτουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την Π.Υ.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών και είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών-αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές πλειοψηφίες αφού οι δήμοι έχουν την ευθύνη διαχείρισης των σχολικών κτιρίων.

Τέλος, συζητήθηκε η κατάσταση με το Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας και την ευθύνη που έχει η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ που το λειτουργεί χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,3/4/2019, #ODYSSEIA