Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς Ιθάκης

Οι πραγματικοί αντιπρόσωποι των πραγματικών σωματείων που παρευρέθηκαν από πολύ νωρίς το πρωί στον καθορισμένο χώρο συνάντησαν εικόνες που θύμιζαν άλλες, μαύρες για το λαό μας εποχές, καθώς σε όλο το χώρο ήταν στημένοι μπράβοι, «φουσκωτοί», άνθρωποι της νύχτας που ανήκαν σε εταιρεία διαχείρισης κρίσεων. Ο ρόλος τους ήταν απλός: face control και εκφοβισμός των συνέδρων που θα αντιδρούσαν στις νόθες διαδικασίες.

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας και ειδικά ο πρόεδρός της Καραγεωργόπουλος, εθεάθη να δίνει οδηγίες στους μπράβους, δηλώνει όμως άγνοια για την ύπαρξή τους και το ρόλο τους. Και συνεχίζοντας, κάνουν προκλητικά το άσπρο μαύρο εγκαλώντας για εκφοβισμό τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. και δεν ντράπηκε ακόμα και να καταθέσουν μήνυση προς τις ταξικές δυνάμεις, που κάτω από τη δική τους αποφασιστική στάση αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν όλοι αυτοί που καμία σχέση δεν έχουν με τη λειτουργία των σωματείων μας ή τις δημοκρατικές διαδικασίες για τις οποίες «κόπτονται» οι κ.κ. Καραγεωργόπουλος-Βασιλόπουλος και λοιπό συνάφι.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης που επιστράτευσαν άλλη μια φορά μετά την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες μάλιστα δεν έκαναν απολύτως τίποτα όταν μπράβος χτύπησε συνάδελφο και αποκαλύφθηκε ότι παράλληλα οπλοφορούσε

Όλοι αυτοί που κατάφεραν να μετατρέψουν τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία Εργαζομένων της χώρας σε μια απέραντη Α.Ε. που διοικείται από εργοδότες και διευθυντές, διαχειρίζεται προγράμματα και επιδοτήσεις, αξιοποιεί κατασταλτικούς μηχανισμούς για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών, είναι αυτοί που έχουν τη βασική ευθύνη για την κατάσταση του εργατικού κινήματος, για το γεγονός ότι η νεολαία αλλά και παλιότεροι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τα εργατικά συνδικάτα, για το γεγονός ότι κυριαρχεί η λογική «όλοι ίδιοι είναι».

Ως εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση ζούμε παρόμοιες καταστάσεις με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας: Οι εργοδότες συγκρότησαν ήδη προ του 2010 εργοδοτικό σωματείο στην Αθήνα, με επίκεντρο την «αλυσίδα Palso». Το εργοδοτικό σωματείο υπέγραψε σύμβαση στα μέτρα των εργοδοτών. Κάθε νεοπροσλαμβανόμενος σε μια σειρά φροντιστήρια υποχρεωνόταν να ενταχθεί στο εργοδοτικό σωματείο. H Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. το αναγνώρισε και στη συνέχεια διέγραψε μια σειρά ανεπιθύμητα σωματεία μεταξύ των οποίων και της Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Όπου στήνουν νοθεία, τρομοκρατία, όργια εκφυλισμού, θα μας βρίσκουν μπροστά τους, να τους αποκαλύπτουμε, να τους ξεσκεπάζουμε, να βοηθάμε τους συναδέλφους να βγάζουν συμπεράσματα μέχρι να τους πετάξουν έξω από κάθε ΔΣ, από κάθε Ομοσπονδία, από κάθε Ε.Κ., από τη ΓΣΕΕ την ίδια.

Με τη συμμετοχή μας στα σωματεία μας να δώσουμε απάντηση. Το σωματείο μας, παρά τη μικρή του δύναμη, συνεδριάζει με δημοκρατικές διαδικασίες κάθε μήνα, είναι παρόν σε όλες τις κινητοποιήσεις στο νησί μας, προσπαθεί να είναι δίπλα σε κάθε πρόβλημα συναδέλφου.

Καμία σχέση δεν έχουμε εμείς που μοχθούμε καθημερινά για το μεροκάματο με τους ανθρώπους της ΟΙΥΕ ΑΕ που συναγελάζονται με μεγαλομετόχους μεγαλοεταιρειών και εφοπλιστές.

Στοιχεία επικοινωνίας siekef.ith@gmail.com

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,13/3/2019, #ODYSSEIA