Για το 38ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Οι πραγματικοί αντιπρόσωποι των πραγματικών σωματείων που παρευρέθηκαν από πολύ νωρίς το πρωί στον καθορισμένο χώρο συνάντησαν εικόνες που θύμιζαν άλλες, μαύρες για το λαό μας εποχές, καθώς σε όλο το χώρο ήταν στημένοι μπράβοι, «φουσκωτοί», άνθρωποι της νύχτας που ανήκαν σε εταιρεία διαχείρισης κρίσεων(!!!) Ο ρόλος τους ήταν απλός: face control και εκφοβισμός των συνέδρων που θα αντιδρούσαν στις νόθες διαδικασίες.

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας και ειδικά ο πρόεδρός της Καραγεωργόπουλος, εθεάθη να δίνει οδηγίες στους μπράβους, δηλώνει όμως άγνοια για την ύπαρξή τους και το ρόλο τους!!! Και συνεχίζοντας, κάνουν προκλητικά το άσπρο μαύρο εγκαλώντας για εκφοβισμό τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. και δεν ντράπηκε ακόμα και να καταθέσουν μήνυση προς τις ταξικές δυνάμεις, που κάτω από τη δική τους αποφασιστική στάση αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν όλοι αυτοί που καμία σχέση δεν έχουν με τη λειτουργία των σωματείων μας ή τις δημοκρατικές διαδικασίες για τις οποίες «κόπτονται» οι κ.κ. Καραγεωργόπουλος-Βασιλόπουλος και λοιπό συνάφι.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης που επιστράτευσαν άλλη μια φορά μετά την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες μάλιστα δεν έκαναν απολύτως τίποτα όταν μπράβος χτύπησε συνάδελφο και αποκαλύφθηκε ότι παράλληλα οπλοφορούσε!!!

Όλοι αυτοί που κατάφεραν να μετατρέψουν τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία Εργαζομένων της χώρας σε μια απέραντη Α.Ε. που διοικείται από εργοδότες και διευθυντές, διαχειρίζεται προγράμματα και επιδοτήσεις, αξιοποιεί κατασταλτικούς μηχανισμούς για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών, είναι αυτοί που έχουν τη βασική ευθύνη για την κατάσταση του εργατικού κινήματος, για το γεγονός ότι η νεολαία αλλά και παλιότεροι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τα εργατικά συνδικάτα, για το γεγονός ότι κυριαρχεί η λογική «όλοι ίδιοι είναι».

Τους έχουμε όμως νέα!

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. σε όλη τη χώρα, και εμείς ως Εργατικό Κέντρο που ανήκουμε στις δυνάμεις αυτές, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι μέρες της ασυδοσίας τους είναι μετρημένες! Όπου στήνουν νοθεία, τρομοκρατία, όργια εκφυλισμού, θα μας βρίσκουν μπροστά τους, να τους αποκαλύπτουμε, να τους ξεσκεπάζουμε, να βοηθάμε τους συναδέλφους να βγάζουν συμπεράσματα μέχρι να τους πετάξουν έξω από κάθε ΔΣ, από κάθε Ομοσπονδία, από κάθε Ε.Κ., από τη ΓΣΕΕ την ίδια.

Συνάδελφοι, αληθινά σωματεία και αληθινοί εργαζόμενοι, δώσαμε για δυο μέρες τη μάχη ενάντια στην απροκάλυπτη ανάμειξη της μεγαλοεργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, απαιτώντας την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων.

Με τη συμμετοχή μας στα σωματεία μας να δώσουμε γενναία απάντηση, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να πάψουμε να είμαστε έρμαια των ανθρώπων των εργοδοτών και της νύχτας.

Καμία σχέση δεν έχουμε εμείς που μοχθούμε καθημερινά για το μεροκάματο με τους αετονύχηδες της ΟΙΥΕ ΑΕ που τρωγοπίνουν στα ακριβά ξενοδοχεία και συναγελάζονται με μεγαλομετόχους μεγαλοεταιρειών και εφοπλιστάδες.

Αντί επιλόγου, και επειδή καμιά φορά και οι εικόνες έχουν την αξία τους, δίνουμε τα link που έδωσε το ΠΑΜΕ στη δημοσιότητα με τη δραστηριότητα των μπράβων και των αφεντικών τους (πλειοψηφία Ομοσπονδίας) ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για το τι συνάντησαν οι πραγματικοί εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των εργατών. Καλούμε όλους τους φορείς να καταδικάσουν αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες και πρακτικές και να απαιτήσουν και μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ :

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Έξω οι ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

https://www.flickr.com/photos/141955787@N05/sets/72157705507413721

https://www.youtube.com/watch?v=xXAgczNdo-0&feature=youtu.be 

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26/2/2019, #ODYSSEIA