Αντώνης Αργυρός: «ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ ΚΟΥΡΟΠΑΤΚΙΝ». ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ

Κατ’ αρχήν δεν αποφασίζει καμμιά «ίλη τεθωρακισμένων» μόνη της(εκτός κι αν έχουμε εκτροπή από την συνταγματική τάξη) ,αποφασίζει κατά το Σύνταγμα η συντεταγμένη Πολιτεία και τότε έχουμε ΠΟΛΕΜΟ.Η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμική Χώρα είναι Χώρα που διαθέτει σοβαρότητα, συμμετέχει σε συλλογικά όργανα είναι Χώρα της Ειρήνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ούτε απειλεί ούτε απειλείται και ότι έχει αποδείξει ότι γνωρίζει να υπερασπίζεται τα σύνορα της. Είναι γεγονός ακόμη ότι αντιμετώπισε την κρίση με το θέμα του ονόματος ,σ’ όλα αυτά τα χρόνια με διάλογο και όχι με εμφυλιοπολεμικές κορώνες. Είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Το ζήτημα πήρε την σημερινή του διάσταση μετά την συμφωνία των Πρεσπών που οδήγησε στις παραπάνω «κορώνες» δηλαδή συζητήσεις που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και εκτός πραγματικότητας. Πολλές φορές πολλά λέγονται στη δημόσια συζήτηση και με άλλη διάσταση, αλλά αλλιώς αποδίδονται και μάλιστα σε βάρος της Χώρας μας, της οποίας τα συμφέροντα πλήττονται μ’ αυτό τον τρόπο .

Από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η Ευρώπη, από ένα συνεχές θέατρο πολέμων, πέρασε σε μία φάση μακράς διάρκειας ειρήνης. Η ανθρωπότητα δεν ξαναμπήκε σε άλλη περιπέτεια ενός παγκόσμιου ή περιφερειακού πολέμου. Δεν εξαλείφθηκαν όμως οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις το αντίθετο μάλιστα, ζήσαμε την τραγωδία του 1974. Μπορεί, όμως, κάποιος να ισχυριστεί ότι υπήρξε πρόοδος, αφού αποφευχθήκαν οι μεγάλοι και ιδιαίτερα καταστροφικοί πόλεμοι. Μία νέα μορφή σταθερότητας επικράτησε για αρκετά χρόνια. Η Χώρα μας πέρασε πάνω από εξήντα συνεχή χρόνια περίοδο διαρκούς ειρήνης, πράγμα πρωτοφανές στην Ιστορία της. Αυτή η ειρήνη είναι πολύτιμο ζήτημα και ο ακρογωνιαίος λίθος της ευημερίας του Τόπου. Κάθε συζήτηση που θα δημιουργεί ζητήματα και θα δίνει αφορμές είναι απερίφραστα καταδικαστέα ακόμα κι αν υπάρχουν ζητήματα. Διαθέτουμε τις αξίες που χρειαζόμαστε: την Ειρήνη, τον Αλληλοσεβασμό, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Αρκεί να τα μετατρέψουμε σε κοινό όραμα και σε συλλογική δράση μεσα στο μεγάλο μας σπίτι την δημοκρατική Ευρώπη.

«Ο πόλεμος είναι παντού και πάντα ένα έγκλημα, όσο αναγκαίος κι αν είναι, όσες αιτίες κι αν βρίσκουμε για να τον κάνουμε.» Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Αντώνης Αργυρός

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22/2/2019, #ODYSSEIA