Ενημερωτική ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση και την εξάρτηση των νέων από το διαδίκτυο

Στο πλαίσιο της ημερίδας, εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από:

-τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Βλαχόπουλο Κωνσταντίνο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, ο οποίος επισήμανε τους κινδύνους που προκύπτουν από την προβληματική χρήση του διαδικτύου και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτή να αποφευχθεί,

-τον καθηγητή πληροφορικής κ. Σωτήρη Φωτίου, ο οποίος αναφέρθηκε στους κινδύνους του διαδικτύου και τον εθισμό από τη μεριά ενός εκπαιδευτικού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά στατιστικά στοιχεία έρευνας, που αφορούσε τους νέους στην Κέρκυρα και Πανελλαδικά,

και την κα. Μαρία Αγάθου, ψυχολόγο παιδιών και εφήβων, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στα χαρακτηριστικά του εθισμού στο διαδίκτυο και στο πώς αυτός μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί στο οικογενειακό περιβάλλον.

Κατά την έναρξη της ημερίδας χαιρετισμό απεύθυναν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων Ταξίαρχος κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνος, ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής Ιονίων Νήσων κ. Σιότος Ευάγγελος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξη κατά των Εξαρτήσεων και του AIDS κ. Δολιανίτης Σπύρος.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πολιτικής της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας κ. Μιχαλάς Αλέκος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αλαμάνος Σπυρίδων, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κέρκυρας κ. Αθηναίος Θεόδωρος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,15/2/2019, #ODYSSEIA