Nέα από την ΠΙΝ

Η «Επτανησιακή εβδομάδα», που θα διεξαχθεί από τις 11 – 15 Φεβρουαρίου αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας που είχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος με την Ελληνική Πρεσβεία στη Βιέννη από την προηγούμενη χρονιά.

Στην «Επτανησιακή εβδομάδα» θα παρευρεθούν τόσο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα στους χώρους μεσημβρινής εστίασης των υπαλλήλων του ΟΗΕ θα διατίθενται ως κύρια εδέσματα τα φαγητά που θα προετοιμάσουν οι μάγειροι από τα Ιόνια Νησιά, ενώ παράλληλα σε όλους τους χώρους των εστιατορίων θα υπάρχει τουριστική προβολή των νησιών μας με αναρτήσεις αφισών, με διανομή εντύπων και άλλου υλικού από ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με προβολή βίντεο κ.α.

Εκτιμάται ότι ημερησίως θα προσέρχονται περί τους 2.000 υπαλλήλους, και πέραν της διαφήμισης της εβδομάδος που θα αναλάβει η εταιρεία τροφοδοσίας Eurest τόσο στην ιστοσελίδα της όσο και με επιδαπέδια μπάνερς στους χώρους του ΟΗΕ, θα υπάρχει ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βιέννη προς όλες τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες των χωρών στους διεθνείς οργανισμούς του ΟΗΕ.

Στη δεξίωση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, που θα γίνει εντός του Μεγάρου του ΟΗΕ, έχουν προσκληθεί, ο Έλληνας επιτετραμμένος στην Πρεσβεία της Βιέννης Νίκος Σαπουντζής και στελέχη της Πρεσβείας, από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και Ουγγαρίας η προϊσταμένη Ελένη Μελιτά και στελέχη του Γραφείου, καθώς και αεροπορικές εταιρείες, tour operators, δημοσιογράφοι του ομογενειακού Τύπου και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συμφωνία ΠΙΝ – δ.σ Γηροκομείου Κέρκυρας για την ανέγερση νέου δημοτικού γηροκομείου

Με τον δήμαρχο Κέρκυρας και πρόεδρο του Δημοτικού Γηροκομείου – Κέρκυρας Κωνσταντίνο Νικολούζο συναντήθηκε, σήμερα στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το οξύ κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, το οποίο στεγάζεται εδώ και χρόνια σε ένα παλαιό και ακατάλληλο μισθωμένο κτίριο στο Πέραμα.

Τα μέλη του δ.σ με επικεφαλής τον κ. Νικολούζο ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη ότι είναι σε φάση εκπόνησης η μελέτη για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου Δημοτικού Γηροκομείου δυναμικότητας 80 κλινών, το οποίο θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο 10 στρεμμάτων (περιοχή Καμπανιόλου), ώστε το ίδρυμα να αποκτήσει τη δική του στέγη.

Ο κ.Γαλιατσάτος δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει την προσπάθεια ζητώντας την επίσπευση της ολοκλήρωση της μελέτης, ώστε να ενταχθεί άμεσα το έργο για χρηματοδότησή είτε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2014 – 2020 είτε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Παράλληλα το προεδρείο έθεσε υπ’ όψιν του Περιφερειάρχη τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο υπάρχον κτίριο, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίες του και αφορούν σε ελαιοχρωματισμούς, αντικαταστάσεις κουφωμάτων, στεγανοποίησης, αντικατάσταση τουαλετών ζητώντας την στήριξη της ΠΙΝ για την πραγματοποίησή τους.

Σημειώνεται ότι σήμερα στο Γηροκομείο φιλοξενούνται 33 τρόφιμοι.

Το Σχολείο Δεύτερη Ευκαιρίας των Φυλακών Κέρκυρας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) που λειτουργεί στις Φυλακές Κέρκυρας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή.

Κατά την επίσκεψή τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το διευθυντή των Φυλακών και το διευθυντή του ΣΔΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, τα οποία καθιστούν δυσχερή την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ειδικότερα επισημάνθηκαν τα κτιριακά ζητήματα που έχουν προκύψει, όπου απαιτούνται εργασίες στεγανοποίησης και θερμομόνωσης στο κτίριο, αλλά και το ζήτημα αντιμετώπισης των λειτουργικών εξόδων.

Ο κ.Γαλιατσάτος δήλωσε ότι η ΠΙΝ θα σταθεί αρωγός και σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης θα βρεθεί η προσφορότερη λύση.

Ο κ.Γαλιατσάτος και η κ.Πανδή κατά την παραμονή τους στο χώρο είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία των τμημάτων, καθώς εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν μαθήματα ανακύκλωσης και εργαστήριο χειροτεχνίας.

Σημειώνεται ότι στο ΣΔΕ των Φυλακών Κέρκυρας, η δημιουργία του οποίου ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, φοιτούν σήμερα 30 κρατούμενοι.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 και 10.30 π.μ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Αριστοτέλους 2, (Άνω Πλατεία) η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων με αποκλειστικό θέμα: «Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έτους 2018».

Τον απολογισμό θα πραγματοποιήσει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,9/2/2019, #ODYSSEIAÂ