Nέα από την ΠΙΝ

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος επισκέφτηκε την Έκθεση, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του στους παραγωγούς των νησιών μας, οι οποίοι εντυπωσίασαν με τα ανεκτίμητα προϊόντα της Ιόνιας Γης. Η Ζάκυνθος με τις σταφίδες και το γαλοτύρι της, η Κεφαλονιά με το γευστικότατο μέλι, η Κέρκυρα με τα κορυφαίας ποιότητας τυροκομικά προϊόντα και τα χειροποίητα γλυκά της, η Λευκάδα με θυμαρίσιο μέλι και ελαιόλαδο νέας σοδειάς.

«Η έκθεση αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία  για τους παραγωγούς μας για εξωστρέφεια και επενδυτική δραστηριότητα, προκειμένου να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στις εγχώριες και διεθνείς αγορές», τόνισε ο κ.Γαλιατσάτος.

Στην έκθεση παρευρέθησαν επίσης  ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας Γιάννης Φοντάνας, ο Έπαρχος Ιθάκης Σπύρος Τσιντίλας και ο Διευθυντής Γραφείου του Περιφερειάρχη Γεράσιμος Παναγιωτάτος –Τζάκης.

Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ΕΞΠΟΤΡΟΦ ξεχώρισε η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου τα Επτάνησα είχαν την τιμητική τους. Καλλιτεχνικά συγκροτήματα των νησιών μας (Χορωδία του Συλλόγου των Απανταχού Φαρακλάδων “Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς , Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Κερκυραίων Ηλιούπολης «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ»), εντυπωσίασαν  με το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που παρουσίασαν, ενώ η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας παρουσίασε την Επτανησιακή Κουζίνα προσφέροντας σε όλους τοπικές παραδοσιακές νοστιμιές.

Στο περίπτερο με τους εκθέτες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων φιλοξενήθηκαν και εκθέτες εκλεκτών προϊόντων από το νησί των Κυθήρων.

Σε μια λαμπρή τελετή βράβευσε η ΠΙΝ τους διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες της ΠΕ Ζακύνθου

Θ.Γαλιατσάτος: «Οι νέοι και οι νέες είναι το μέλλον και αποτελούν καμάρι για τα Ιόνια Νησιά με την πρόοδο και την πορεία τους στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις»

Σε μία λαμπρή τελετή η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τίμησε τους αθλητές και τις αθλήτριες της ΠΕ Ζακύνθου που διακρίθηκαν για τις αγωνιστικές τους επιδόσεις κατά τα έτη 2017-2018. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου μέσα σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, όπου κυριάρχησαν συναισθήματα συγκίνησης, υπερηφάνειας και θαυμασμού.

Τις βραβεύσεις πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αξία του «ευ αγωνίζεσθαι»,  τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι νέοι και οι νέες είναι το μέλλον και αποτελούν καμάρι για τα Ιόνια Νησιά με την πρόοδο και την πορεία τους στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις.  Ο Περιφερειάρχης επισήμανε δε ότι «ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προσπαθούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας να στηρίξουμε τις αθλητικές υποδομές σε όλα τα επίπεδα. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει για να μπορέσουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους αθλητές μας να κάνουν το καλύτερο δυνατόν».

Την ειδική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους λαμπερά ονόματα του ελληνικού αθλητισμού με διεθνείς διακρίσεις, όπως ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στους Κρίκους της Ενόργανης Γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας με την επίσης πρωταθλήτρια Βασιλική Μιλλούση και τον Ζακυνθινό προπονητή του Πετρούνια Δημήτρη Ράφτη. Επίσης παρευρέθηκε ο Περικλής Ιακωβάκης που ήταν πρωταθλητής στον στίβο, ο Πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό Γιώργος Καλαϊτζής και ο Ζακυνθινός βετεράνος καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής Σταύρος Βαρυπάτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης  ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντόνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Ελευθέριος Νιότοπουλος, ο  Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Επενδύσεων και Εμπορίου Διονύσης Μπάστας, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, εκπρόσωπος της Μητρόπολης  Ζακύνθου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι πολιτιστικών, αθλητικών και παραγωγικών φορέων της Ζακύνθου.

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία «Εύηχον» με τον Ολυμπιακό Ύμνο, ενώ κατά τη διάρκεια της τελετής τοπικά αθλητικά σωματεία χάρισαν εντυπωσιακές στιγμές με τις χορευτικές και ακροβατικές φιγούρες τους.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που βραβεύθηκαν καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ενώ ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν σε αθλητές με αναπηρία που διακρίθηκαν τα τελευταία δύο έτη, σε αθλητικές διοργανώσεις και αποτελούν ιδανικά παραδείγματα αγωνιστικότητας, αποφασιστικότητας, και δυναμικής θέλησης.

Για την ευγενική τους χορηγία θέλουμε να ευχαριστήσουμε, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου για την παραχώρηση του Αμφιθέατρου, τη χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «ΕΥΗΧΟΝ», τη Σχολή Χορού  Όλγας – Μπέρτα Σέλληνα , τη ναυτιλιακή εταιρεία LEVANTE FERRIES , το ΚΤΕΛ Ζακύνθου και την Εταιρεία IONIAN TRANSPORT Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα αθλητικά σωματεία για την άψογη  συνεργασία στην προετοιμασία και πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Την ένταξη στο ΕΠ  Ιονίων Νήσων της πράξης «Συμπλήρωση και βελτίωση των υποδομών πρόνοιας του Δήμου Κέρκυρας», π/υ 214.038,10 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Την ένταξη της Πράξης «Συμπλήρωση και βελτίωση των υποδομών πρόνοιας του Δήμου Κέρκυρας» με Κωδικό ΟΠΣ 5033666  στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα  «Ιόνια Νησιά 2014-2020», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 214.038,10  ευρώ.

Δικαιούχος του έργου είναι ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας δήμου Κέρκυρας, υπό τον οποίο  λειτουργούν 16 παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών, ένα Κέντρο Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και ένα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων( ΚΗΦΗ). Στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς φιλοξενούνται περίπου 750 νήπια, στο ΚΑΠΗ Κέρκυρας συμμετέχουν περίπου 850 ηλικιωμένοι, στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων 25 και στο Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία 25 άτομα.

Η βελτίωση των υποδομών των δομών αυτών συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία τους με καλύτερες παροχές στο κοινωνικό σύνολο.

Με βάση τα παραπάνω, το αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για 15 υφιστάμενους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Κέρκυρας σύμφωνα με την επισυναπτόμενη μελέτη και προκειμένου να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του ΠΔ 99/2019 με τη δημιουργία και λειτουργία αιθουσών ύπνου και τμήματα βρεφών, καθώς επίσης και την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για το ΚΑΠΗ και το ΚΔΑΠ Αμεα του Δήμου Κέρκυρας ( 2 μηχανημάτων φυσικοθεραπείας και ενός ποδηλάτου εκγύμνασης αντίστοιχα).

Η ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 03/09/2022. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,7/2/2019, #ODYSSEIA