Λοιπά Νέα ΠΙΝ

Ειδικότερα η πράξη αφορά στην κατασκευή νέας οδικής αρτηρίας που θα παρακάμπτει την υφιστάμενη Εθνική Οδό Κέρκυρας Γύρου Αχιλλείου από την διασταύρωση Τρία Γεφύρια μέχρι την περιοχή Βρυώνη.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που θα συμβάλλει αφενός μεν στην αποφόρτιση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που παρουσιάζει η Εθνική Λευκίμμης στο τμήμα από τα Τρία Γεφύρια έως την περιοχή Βρυώνη αφετέρου δε στην υλοποίηση του οδικού άξονα Βορρά – Νότου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η αρτηρία κατατάσσεται στις οδούς κατηγορίας ΑΙΙ (οδοί που διατρέχουν περιοχές εκτός σχεδίου, με βασική λειτουργία την σύνδεση και με περιορισμούς στην εξυπηρέτηση των παροδίων ιδιοκτητών) των ΟΜΟΕ (Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων), με ταχύτητα μελέτης τα 70 km/h.

Η αρτηρία από την αρχή της (ΧΘ 0+000) έως την ΧΘ 0+740 αποτελεί βελτίωση της υπάρχουσας Εθνικής Οδού προς Λευκίμμη. Λόγω των υφιστάμενων παρόδιων εγκαταστάσεων, η εφαρμοστέα τυπική διατομή στο τμήμα αυτό είναι ενιαίο κατάστρωμα οδού 15,00 m, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας και αμφίπλευρο πεζοδρόμιο, πλάτους 1,20 m.

Από το τέλος του ισόπεδου κόμβου Καναλίων έως τον ισόπεδο κόμβο Βρυώνη, η εφαρμοστέα τυπική διατομή είναι η β4ν* των ΟΜΟΕ-Δ (Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων – Διατομές), που αποτελείται από διαχωρισμένο κατάστρωμα συνολικού πλάτους 17,00 m, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, διαχωρισμό της κυκλοφορίας με στηθαίο τύπου New Jerssy και λωρίδα καθοδήγησης αμφίπλευρα πλάτους 0,5m.

Για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας του υπάρχοντος τοπικού οδικού δικτύου και την δυνατότητα πρόσβασης των παροδίων μετά τον Κόμβο Καναλίων, προβλέπονται δύο κάτω διαβάσεις.

Το έργο περιλαμβάνει χωματουργικά, τεχνικά έργα, οδοστρωσία ασφαλτόστρωση, σήμανση, ασφάλιση, φωτοσήμασνη κόμβων και ηλεκτροφωτισμό.

Ειδικότερα το έργο θα υλοποιηθεί μέσω των κάτωθι υποέργων:

1.Επικαιροποίηση μελετών

2.Απαλλοτριώσεις

3.Σωστικές Αρχαιολογικές εργασίες

4.Κατασκευή οδού Τρία Γεφύρια Βρυώνη

5.Δαπάνες ΟΚΩ-ΔΕΗ

6.Δαπάνες ΟΚΩ -ΟΤΕ

750.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο Γυμνάσιο Βασιλικής και το 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας από το σεισμό τις 17 Νοεμβρίου 2015

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠΙΝ και του δήμου Λευκάδας για την εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών σε δυο σχολεία, τα οποία είχαν πληγεί από το σεισμό της 17 Νοεμβρίου 2015 ενέκρινε σήμερα ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Τα σχολεία στα οποία πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις είναι το Γυμνάσιο Βασιλικής και το 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται επίσης η εκτέλεση εργασιών για την συντήρηση των υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των κτιρίων των διδακτηρίων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 750.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) και η χρηματοδότηση θα γίνει από πιστώσεις ΠΔΕ -ΣΑΕΠ με Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006.

Στο πλευρό των ευπαθών ομάδων η ΠΙΝ. Παρέχει 798.375 ευρώ από τα ταμεία της για την καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος σε 500 ανέργους ηλικίας 29-55 ετών

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο το σχέδιο απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του υποέργου 2 «Καταβολή Εκπαιδευτικού Επιδόματος σε Ωφελούμενους» της Πράξης «Περιφερειακή Δράση για την Απασχόληση και την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων στα Ιόνια Νησιά» με κωδικό ΟΠΣ(MIS)5034543 που αφορά σε 500 νέους ανέργους της ΠΙΝ (ΝΕΕΤs 15-29 ετών μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 29-55 ετών, επαπειλούμενους από φτώχεια).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου 2, συνολικής διάρκειας 21 μηνών, ανέρχεται σε 798.375 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί όπως προβλέπεται στην απόφαση ένταξης.

Στόχος του υποέργου αποτελεί η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος

των ωφελούμενων ανέργων, οι οποίοι αποδεδειγμένα θα έχουν ολοκληρώσει τις συνεδρίες συμβουλευτικής, τα προγράμματα κατάρτισης και την σχετική διαδικασία εξέτασης πιστοποίησης προσόντων, ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με αναβαθμισμένο εργασιακό προφίλ.

Το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα υπολογίζεται για κάθε καταρτιζόμενο συνολικά σε 1.500 ευρώ (300 ώρες X 5 ευρώ/ώρα) συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων.

Σημειώνεται ότι η πράξη «Περιφερειακή Δράση για την Απασχόληση και την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων στα Ιόνια Νησιά» εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας & των διακρίσεων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020», προϋπολογισμού 1.683.000 ευρώ.

55.000 ευρώ από την ΠΙΝ για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Κατούνας Δήμου Λευκάδας

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκάδας για την εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο : «Προμήθεια-Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Κατούνας Δήμου Λευκάδας», ενέκρινε ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Το έργο, ύψους 55.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α ) χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας και συγκεκριμένα από πιστώσεις της ΠΙΝ, με ΚΑΕ 02.10.02.071.9899.02.018.00.001

Σκοπός της σύμβασης, ύστερα από αιτήματα της Δημοτικής Κοινότητας (Δ.Κ) Κατούνας, είναι να τοποθετηθεί στο γήπεδό της συνθετικός χλοοτάπητας για να αγωνίζεται η ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής.

Το έργο μετά την περαίωσή του από τον ανάδοχο και την παραλαβή του, θα περιέρχεται κατά πλήρες δικαίωμα κυριότητας, νομής και κατοχής στον Δήμο Λευκάδος.

Σημειώνεται ότι το ανωτέρω έργο έρχεται σε συνέχεια των προσπαθειών της σημερινής Περιφερειακής Αρχής για τη στήριξη των αθλητικών υποδομών στα Ιόνια Νησιά.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,19/1/2019, #ODYSSEIA